Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taysin uudessa R-kioskissa ei peliautomaattia ole – Näin siitä ajattelee R-kioskin toimitusjohtaja

R-kioskin toimitusjohtaja Teemu Rissanen on seurannut tarkasti yhteiskunnallista keskustelua siitä, mitä oikein pitäisi tehdä peliautomaateille. Niistä aiheutuu sosiaalisia ongelmia, mutta niistä rakentuu myös sosiaalista merkitystä.

Tampereella aiemmin viikolla vieraillut Rissanen oli tutustumassa Taysin uuteen R-Kioskiin. Sen osalta päätettiin yhteistyössä, että sinne peliautomaattia ei tule.

– Toisaalta pelaaminen on osa meidän kioskejamme. Sairaalakioskin osalta kuitenkin päädyimme sairaanhoitopiirin kanssa siihen, että automaattia ei sinne tule, Rissanen sanoo.

Muuten hän näkee edelleen rahapelaamisen merkityksen erittäin keskeisenä.

– Monissa paikoissa pelikone on jopa se asia, joka on pitänyt kioskia pystyssä. Pienemmissä yhteisöissä sillä on jopa suuri sosiaalinen merkitys, Rissanen pohtii.

Sitten on myös yhteiskunnallinen merkitys. Rissanen laskee, että jokaisesta kioskista tilitetään keskimäärin 210 000 euroa vuodessa rahapeleistä tullutta rahaa yhteiskunnalle.

– Tällaiset summat eivät ole merkitykseltään aivan pieniä.