Taysin uudessa R-kioskissa ei peliautomaattia ole – Näin siitä ajattelee R-kioskin toimitusjohtaja

R-Kioskin toimitusjohtaja Teemu Rissanen ja uuden Taysin R-Kioskin kauppias Reetta Hulkkonen esittelevät Suomen kolmatta sairaalakioskia. Peliautomaatti sieltä kuitenkin puuttuu. Päätös tehtiin yhteistyössä Taysin johtoportaan kanssa. Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

R-kioskin toimitusjohtaja Teemu Rissanen on seurannut tarkasti yhteiskunnallista keskustelua siitä, mitä oikein pitäisi tehdä peliautomaateille. Niistä aiheutuu sosiaalisia ongelmia, mutta niistä rakentuu myös sosiaalista merkitystä.

Tampereella aiemmin viikolla vieraillut Rissanen oli tutustumassa Taysin uuteen R-Kioskiin. Sen osalta päätettiin yhteistyössä, että sinne peliautomaattia ei tule.

– Toisaalta pelaaminen on osa meidän kioskejamme. Sairaalakioskin osalta kuitenkin päädyimme sairaanhoitopiirin kanssa siihen, että automaattia ei sinne tule, Rissanen sanoo.

Muuten hän näkee edelleen rahapelaamisen merkityksen erittäin keskeisenä.

– Monissa paikoissa pelikone on jopa se asia, joka on pitänyt kioskia pystyssä. Pienemmissä yhteisöissä sillä on jopa suuri sosiaalinen merkitys, Rissanen pohtii.

Sitten on myös yhteiskunnallinen merkitys. Rissanen laskee, että jokaisesta kioskista tilitetään keskimäärin 210 000 euroa vuodessa rahapeleistä tullutta rahaa yhteiskunnalle.

– Tällaiset summat eivät ole merkitykseltään aivan pieniä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut