Yli 1 500 haluaa mukaan kanteisiin pikaluottofirmoja vastaan – "Kymmenet tuhannet velalliset ovat kärsineet"

Kuluttaja-asiamies aikoo nostaa ryhmäkanteen kahta pikaluottoja myöntänyttä yritystä vastaan. Kuvituskuva. Tiina Örn

Jari Pietiläinen

Kuluttaja-asiamies harkitsee nostavansa ryhmäkanteita kahdesta pikaluotosta, joiden todellinen vuosikorko on yli 300 prosenttia.

Näihin kanteisiin on ilmoittautunut ennakkoon yhteensä 1 549 kuluttajaa. Luvussa ovat mukana myös he, jotka ovat pyytäneet kuluttaja-asiamiestä avustamaan luottoasian oikeuskäsittelyssä.

Seuraavaksi kuluttaja-asiamies käynnistää neuvottelut vastapuolten kanssa. Varsinainen ilmoittautuminen alkaa ensi vuoden puolella, jos ryhmäkanne etenee käräjäoikeuteen.

Luotot, joita mahdolliset ryhmäkanteet koskevat ovat J.W.-Yhtiöt Oy:n 2 000 euron Suomilimiitti-tililuotto sekä Euro24 Finance Oy:n 2 000 euron tililuotto.

Molempia luottoja on myönnetty vuosina 2016–2019.

– Olemme tyytyväisiä, että saimme koottua näin suuren ryhmän ennakkoilmoittautuneita ja voimme edetä neuvotteluihin, kertoo kuluttaja-asiamies Katri Väänänen

Väänänen on luottavainen siihen, että monet kuluttajat saavat helpotusta kohtuuttomiin luottokustannuksiinsa.

– Näistä kahdesta kohtuuttoman kalliista luotosta kärsivät kymmenet tuhannet velalliset, joten toivomme tietysti, että ryhmä kasvaisi vielä suuremmaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut