Lisää Baanaa valmistui Hervantaan – Nyt pääsee jo ysitielle saakka

Hervannan valtaväylän varrelle rakennetun pyöräilyn ja jalankulun laatukäytävän eli Hervannan Baanan toinen osuus Pehkusuonkadulta valtatie 9:lle on otettu käyttöön.

Ensimmäinen osuus Pehkusuonkadulta Kanjoninkadulle avattiin marraskuun alussa. Käytännössä työmaa-aidat alueelta on poistettu ja töiden aikainen jalankulun ja pyöräilyn kiertotie jää pois käytöstä.

Osuudella on asennettu valaistus sekä kaiteet raitiotien ja Baanan väliin. Koko Baanan alueella saattaa loppuvuonna olla vielä raitiotien ajojohtimiin liittyviä töitä, ja näiden töiden aikana väylä voi olla hetkellisesti suljettu. Kaiteiden sijaintia tullaan muokkaamaan vielä myöhemmin ensi vuoden aikana.

Virallisemmin Hervannan Baanaa juhlistetaan avajaisten merkeissä ensi keväänä. Raitiotieallianssin toimesta Baanan varrelle on viety infotauluja, joissa kerrotaan raitiotien, pysäkkialueen ja siltojen rakentamisvaiheista.

Baana on seudullinen pyöräilyn pääreitti Tampereen keskustan ja Hervannan välillä. Väylän ensimmäinen osa on rakennettu vuosina 2018–2019 raitiotien rakentamisen yhteydessä Raitiotieallianssin toimesta.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut