Anna: Elina Kanerva, 50, on selättänyt jo kaksi syöpää: "Ilkka osaa järkevästi minua lohduttaa"

Elina ja Ilkka Kanerva ovat pitäneet yhtä jo kaksikymmentä vuotta, vuodesta 1999 lähtien. Arkistokuva. Jari Kupiainen

Crista Lassfolk-Feodoroff

Elina Kanerva (ent. Kiikko), 50, paljastaa Anna-lehdessä sairastaneensa tyvisolusyövän noin vuosi sitten.

Syöpä löytyi puolivahingossa, kun hän meni näyttämään ihotautilääkärille epäilyttävää luomeaan. Lääkäri kiinnitti huomionsa Elina Kanervan sääressä olleeseen vaaleanpunaiseen läikkään ja otti siitä koepalan, jonka tulos kertoi kyseessä olevan syövän.

Ihokasvain leikattiin pois nopeasti. Nyt pahin on jo takana, mutta syöpäkontrollit jatkuvat vuosittain vielä pitkään.

Elina Kanerva kertoo Anna-lehdelle välttelevänsä nykyään auringonottoa.

Tyvisolusyöpä esiintyy yleisimmin alueilla, jotka ovat altistuneet auringon UV-säteilylle. Suomessa todetaan vuosittain noin 17 000 uutta tyvisolusyöpätapausta.

Vuosi sitten todettu ihosyöpä oli Elina Kanervalle jo toinen syöpäsairaus. Hän sairastui kohtusyöpään kevättalvella 2015. Silloinkin syöpä selätettiin leikkauksella, ilman sädehoitoa tai solumyrkkyjä.

Elina Kanerva kertoo olevansa kiitollinen saadessaan jatkaa elämäänsä. Tärkeänä tukena on aviopuoliso, kansanedustaja Ilkka Kanerva, 71, (kok.), jonka kanssa yhteiseloa on takana jo parikymmentä vuotta.

–  Ilkka osaa järkevästi minua lohduttaa ja osasi silloinkin realisoida asiat. Murehdin itse ja olen tällaisissa tilanteissa paniikissa. Ilkasta oli minulle iso tuki tälläkin kertaa, Elina Kanerva kiittää puolisoaan lehden haastattelussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.