Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati tulee Tampereelle, näin se kaupunkikuvassa näkyy – Ratinassa nähdään noin 30 sotiemme veteraania

Itsenäisyyspäivänä ensi viikon perjantaina nähdään Tampereen kuvassa suuri määrä sotilaallista kalustoa ja sotilaita. Luvassa on siis valtakunnallinen paraati, joka on viimeksi nähty Tampereella vuonna 2011.

Päivä alkaa aamuyhdeksältä seppeleenlaskulla Kalevankankaan hautausmaalla. Sitten on ohjelmaa aina iltapäiväkolmeen asti. Suurin tungos on kello 12 Ratinan stadionilla, jossa nähdään paraatikatselmus – esimerkiksi sotilasajoneuvoja ja sotilaita.

– Puolustusvoimien väkeä on paikalla noin 1 350 henkilön verran. Sitten on turva- ja pelastustoimen porukkaa. Uusinta sotilaskalustoa on totta kai esittelyssä, muun muassa taistelu- ja rynnäkkövaunuja, kertoo everstiluutnantti Matti Heininen, Pirkanmaan aluetoimiston päällikkö Panssariprikaatista.

Myös sotaveteraaneja tullaan paikalla näkemään. Heinisen mukaan veteraaneja ja heidän saattajiaan on tulossa paikalle noin 50.

– Vanhimman heistä ikä menee varmasti yli sadan vuoden. Jos jätetään saattajat pois laskuista, niin veteraaneja nähdään tilaisuudessa noin kolmekymmentä.

Yksi pyyntö järjestäjillä on. Iso kalusto tietää myös liikennejärjestelyjä, ja se tietää muutamaksi tunniksi ruuhkaa Ratinan, Hämeenpuiston ja Hatanpään valtaväylän alueille.

– Älkää tulko omilla autoilla, Heininen opastaa.