Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Linnan booli" tulee nyt kauppoihin – suomalainen juomatehdas yllättää

Etelä-Pohjanmaan Kurikassa toimiva juomavalmistaja Pramia Oy tuo kauppoihin Linnan booli -nimisen juoman.

Yrityksen mukaan maku on samantyylinen kuin presidentinlinnan itsenäisyyspäivän vastaanotolla tarjottava booli.

Yrittäjä Marko Mäkinen on jo pitkään pohtinut, miltä kuuluisa linnan booli maistuu ja siitä lähti myös idea lähteä kehittelemään juhlajuomasta omaa versiota.

– Lähdimme selvittämään sen makua henkilöiltä, jotka ovat saaneet kunnian osallistua Linnan juhliin. Juoman aromeja on udeltu muun muassa kansanedustajilta, Mäkinen kertoo tiedotteessa.

Alkuperäisen boolin suunnitteli Gastronomisen seuran pääsihteeri Erik Haack yhdessä Alli Paasikiven kanssa vuonna 1949. Resepti on pidetty visusti salassa.

Pramialla boolin reseptiä on nyt kehitelty parisen vuotta.

– Olemme maistattaneet Pramian Linnan boolia sellaisilla henkilöillä, jotka ovat maistaneet myös alkuperäistä versiota. Heidän mielestään maku on nyt todella lähellä, mutta meidän versiomme saattaa olla jopa parempaa, kertoo Pramian tuotekehityspäällikkö Raisa Siltala tiedotteessa.

Siltalan mukaan Linnan boolissa maistuvat greippi ja muut sitrushedelmät sekä port- ja kuohuviini. Toista vastaavanlaista tuotetta markkinoilta ei hänen mukaansa löydy.

Pramian Linnan boolia on tehty joulunalusmarkkinoille rajoitettu erä. Seuraava erä valmistetaan vasta vuoden päästä. Linnan boolia voi ostaa ainoastaan K-kaupoista sekä Minimaneista Etelä-Pohjanmaalla, Satakunnassa ja pääkaupunkiseudulla.