Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lähihoitajakoulutusta lisätään reilusti – Myös TAKK sai rahoitusta

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi kaikkiaan 12 miljoonaa euroa osaavan työvoiman saatavuuden helpottamiseksi, erityisesti lähihoitajakoulutuksen lisäämiseen. Rahoitusta myönnettiin valtakunnallisesti yhteensä 36 koulutuksen järjestäjälle. Opetus- ja kulttuuriministeri Li Anderssonin mukaan lisäyksellä valmistaudutaan hoitajamitoituksen muutoksiin.

Rahoituksella lisätään 1 377 opiskelijavuotta, joista 500 lähihoitajakoulutukseen.

Yksi rahoituksen saajista on Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK, joka sai 30 opiskelijavuotta lähihoitajakoulutuksen lisäämiseen. Erityispainotuksena on ikääntyvien hoito ja kuntoutuminen. Lisärahoituksella koulutetaan sekä uusia lähihoitajia että täydennyskoulutetaan valmiita lähihoitajia.

Pirkanmaalla on jatkuva pula lähihoitajista. TAKK on järjestänyt yhteistyössä TE-toimiston kanssa rekrytoivia koulutuksia mm. alueen kunnille, Esperi Oy:lle ja Attendolle. Tarve rekrytointeihin on edelleen suuri ja uusia koulutuksia suunnitellaan aloitettaviksi. TAKK:in mukaan hakijoita on riittänyt ja valittujen soveltuvuus alalle on koko ajan varmistettu soveltuvuustesteillä.

Pirkanmaan TE-toimistossa oli vuonna 2018 noin 400 avointa työpaikkaa lähihoitajille. Samaan aikaan noin 1000 lähihoitajaa oli kuitenkin työttöminä työnhakijoina. Heillä on vanhentunutta tai soveltumatonta osaamista hoitajamitoituksen edellyttämään tarpeeseen eli ikääntyvien hoitoon ja kuntoutukseen. Osaamista täydentämällä heistä voidaan kouluttaa osaajia akuuttiin työvoimapulaan.