Perussuomalaiset jatkaa gallupkärjessä – HS: Näistä syistä se Tampereen yliopiston tutkijan mukaan johtuu

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on someajan poliitikko, joka ottaa hanakasti kantaa Twitterissä ja Facebookissa. Halla-aho nousi politiikkaan kiistellyn bloginsa suosion siivittämänä. Se toi myös tuomiot oikeudessa. Johanna Erjonsalo

Pekka Ruissalo

Perussuomalaiset pysyy gallupkärjessä. Tuoreen Helsingin Sanomien teettämän gallupin mukaan puoluetta äänestäisi nyt 22,4 prosenttia äänestäjistä, mikäli eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt.

Pääministeripuolue SDP:n suosio on alle vuodessa vastaavasti romahtanut: kannatuslukema laski lokakuusta 1,8 prosenttiyksiköllä, ja sitä äänestäisi nyt 15,2 prosenttia suomalaisista.

Helsingin Sanomat on haastatellut aiheeseen liittyen Tampereen yliopiston tutkijaa Johanna Vuorelmaa, jonka mukaan kannatuksen kasvussa on kyse myös kulttuurisiin syihin vetoamisesta.

– Puolue (Perussuomalaiset) on ollut taitava kääntämään perinteisesti talouspoliittisina vaatimuksina pidetyt politiikkakysymykset kulttuurisiksi vaatimuksiksi. Esimerkiksi työmarkkinakysymyksissä puolue ei painota luokkaeroja vaan suomalaisuutta, kommentoi Vuorelma asiaa Helsingin Sanomille.

Vuorelman mukaan puolue on myös onnistunut asemoimaan itsensä koko muun poliittisen kentän haastajana.

– Puolue, joka pystyy asemoimaan itsensä poliittisen kentän laidalle tai jopa sen ulkopuolelle, on tällaisessa horisontissa vahvoilla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut