Kolme neljästä luottaa yhä sikaan joulupöydässä – "Kinkun asema on vakaa"

Pääkaupunkiseudulla syödään kinkkua muuta maata vähemmän. Arkisto / Päivi Tuovinen

toimitus

Kinkun asema suomalaisessa joulupöydässä on vakaa, tiedottaa Lihatiedotusyhdistys. Tänä jouluna 74 prosenttia suomalaisista aikoo syödä kinkkua. Parhaiten kinkku maistuu miehille ja 45–54-vuotiaille kuluttajille. Vähiten kinkkua syövät 18–30-vuotiaat naiset.

Tiedot perustuvat Lihatiedotusyhdistyksen teettämään vuosittaiseen kinkun ostoaikomuksia selvittäneeseen tutkimukseen. Tutkimuksesta myös ilmenee, että vajaa viidennes ei aio syödä kinkkua lainkaan ja kahdeksan prosenttia ei osaa sanoa. Marraskuussa tehtyyn tutkimukseen vastasi 1 176 yli 18-vuotiasta suomalaista (poislukien Ahvenanmaa).

Lähes joka kolmas alle 30-vuotias nainen ja joka viides korkeasti koulutettu ei syö kinkkua lainkaan. Pääkaupunkiseudulla syödään kinkkua muuta maata vähemmän. Jos ei syö kinkkua, se korvataan useimmiten kalkkunalla, kalalla, riistalla, seitankinkulla, kasviksilla tai muulla liharuualla. Noin kaksi prosenttia koko väestöstä korvaa kinkun jollakin kasviperäisellä tuotteella, yleensä seitanilla.

Joulukinkkua syödään yli 6 miljoonaa kiloa ja määrä on pysynyt lähes samana yli kymmenen vuoden ajan. Lihatiedotuksen jäsenyrityksiltä saatujen ennakkotietojen mukaan kinkkumyynti tulee tänäkin jouluna olemaan samaa tasoa.

Aiheeseen liittyvää

 1. Kalkkuna on löytänyt tiensä suomalaistenkin pöytiin – testaa nämä 3 mainiota reseptiä
  28.12.2019 8:00
 2. Suurin osa suomalaisista syö lihaa useita kertoja viikossa
  18.11.2019 13:31
 3. Eettistä ja edullista: Blombergeilla syödään kasvispainotteista ruokaa – Lihat ja kananmunat perhe ostaa lähiruokaringistä
  14.11.2019 20:30
 4. Lihankorvikkeet helposti osaksi arkea – Uutuustuotteilla kotikokki tekee maukasta ja lihanhimoisellekin kelpaavaa kasvisruokaa
  19.10.2019 9:00
 5. Kasvisruokaa joka päivä tarjolle lukioihin ja ammattikouluihin – ruokasuosituksessa kiinnitetään huomiota myös ruokahävikkiin
  10.10.2019 20:54

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut