Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Onko itsenäisyyspäivänä Tampereella tiedossa järjestyshäiriöitä? – Näin vastaa poliisi

Tampereen ja itsenäisyyspäivän suurtapahtuman yhdistelmä on 2010-luvun aiempina vuosina tiennyt myös järjestyshäiriöitä. Eniten mieleen on jäänyt itsenäisyyspäivä 2013, jolloin Kiakkovierasjuhla-tapahtuma riistäytyi pahanpäiväisesti Sorsapuistossa. Presidentin vastaanotto järjestettiin tuona vuonna Tampere-talossa.

Sisä-Suomen poliisin kenttäyksikön johtajalla Ismo Rajalalla on tuosta ruljanssista muistikuvia töiden puolesta.

– Poliisilla on vanha konkariosasto järjestämässä, ja rutiinia tällaisten tapahtumien hoidosta on paljon entuudestaan. Mitä lieveilmiöihin tulee, niin tiedustelua on tehty kuukausien ajan ja sen pohjalta voi sanoa, että lieveilmiöiltä Tampereella vältytään.

Mahdollisia vastakkainasetteluja odotetaan pääkaupunkiseudulla.

– Helsingissä on varsin paljon poliiseja töissä tapahtumia valvomassa. Siirtymää ei ole Tampereelle odotettavissa.

Rajala on keskeisesti vastuussa, kun itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati järjestetään Tampereella. Yhden toiveen hän kiinnostuneille esittää.

– Älkää tulko omalla autolla. Tällainen suurtapahtuma täyttää liikenteen Ratinassa ja sen läheisillä tieosuuksilla, eikä omalla autolla tuleminen muuta kuin pahenna tätä tilannetta, Rajala muotoilee.