Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ratinan K-kauppias lähti positiivisen ratikan odotuksen puhemieheksi – "Voimme katsoa eteenpäin ja taaksepäin, mutta vain edessäpäin oleviin asioihin voimme vaikuttaa"

Yrittäjiltä on odotettavissa positiivista asennetta, ratkaisukeskeistä suhtautumista haasteisiin ja vastuuta tiedonvälityksestä, kun ratikkatyöt Hatanpään valtatiellä alkavat.

– Ainakin omasta puolestani sen lupaan ja muiden puolesta teen kaikkeni, vakuuttaa K-Supermarket Ratinan kauppias Marko Laaksonen

Laaksosen keväällä heittämän idean pohjalta Hatanpään valtatien ratikkatöiden ajaksi on kasattu Yhdessä olemme enemmän -viestintätiimi, jonka tavoitteena on välittää tietoa töiden etenemisestä ja ”sysätä yhteistä asenneilmapiiriä vielä positiivisempaan suuntaan”.

– Voimme katsoa eteenpäin ja taaksepäin, mutta vain edessäpäin oleviin asioihin voimme vaikuttaa. Näiden töiden tavoitteena on kuitenkin tehdä parempaa kaupunkia myös yrittäjille, muistuttaa Laaksonen.

Viestintätiimissä ovat taustalla Tampere Tunnetuksi ry, Raitiotieallianssi ja Tampereen kaupungin Viiden tähden keskusta -kehitysohjelma.

Tampere Tunnetuksi ry:n toiminnanjohtajan Riikka Töytärin mukaan päätavoite on se, että kansantajuinen tieto kulkee tehokkaasti katutöiden tekijöiltä yrittäjille, heidän työntekijöilleen ja liikkeiden asiakkaille.

– Tarkoituksena on, että tieto menee monia kanavia pitkin. Myös puskaradio otetaan käyttöön, sillä esimerkiksi taksikuskit ja parturikampaajat voivat viedä viestiä eteenpäin.

Töytärin mukaan tavoitteena on väistää tiedonkulun ongelmat, jotka johtivat negatiiviseen julkisuuskierteeseen Hämeenkadun töiden alkuvaiheessa.

Kauppias Laaksonen vetoaa, että remontti otettaisiin Hatanpään valtatien ympäristössä vastaan reippain mielin. Ratkaisukeskeisyys tarkoittaa muun muassa sitä, että haasteisiin haetaan ratkaisuja yhdessä, eikä tiedoteta ongelmista ensin jakamalla ne sosiaalisessa mediassa.

– Totta kai minullakin on pelko siitä, miten asiakkaat käyttäytyvät muuttuvassa tilanteessa. Luulen kuitenkin, että asiakkaat sitoutuvat tämän takia meihin enemmän, ja menemme yhdessä tämä yli.

Alueen yrittäjille on jo järjestetty infotilaisuuksia ja jaettu materiaalia katuremontin etenemisestä.

Laaksonen muistuttaa, että Raitioallianssilta on saatu selkeäsanainen lupaus siitä, että kaikki kulureitit pidetään auki katuremontista huolimatta. Tähän mennessä pidetyt tapaamiset ovat vakuuttaneet kauppiaan siitä, että lupaus otetaan vakavasti.

– Se auttaa, kun tietää, että niillä, jotka kadun avaavat, on kova halu hoitaa asiat hyvin. Meidän pitää pystyä keskittymään vain normaaliin liiketoimintaan, sanoo Laaksonen.

Raitiotien rakentamistyöt Hatanpään valtatiellä aloitetaan tammikuun 2020 alussa heti loppiaisen jälkeen.