Matkustaja pysähtyy Mansen Olympiaan! Egotripin Knipi rakastaa laulujen tekemistä: "On onnistunut luomaan jotain tyhjästä"

Vaikka soolokuviot täyttävät nyt Knipin kevään, hän vakuuttaa, ettei Egotrippiä ole suinkaan haudattu. Tero Ahonen

Markku Makkonen

Egotripin kitaristina parhaiten tunnettu Knipi julkaisi ensimmäisen soololevynsä lokakuussa.

– Keikalla soi debyyttialbumini materiaalin lisäksi sellaisia mulle rakkaita lauluja, joita olen kirjoittanut, mutta jotka ovat päätyneet muiden esitettäviksi, Knipi avaa.

– Se, että tulen esittämään myös esimerkiksi Egotripille ja Anna Puulle tekemiäni lauluja, on tuskin kenellekään suuri yllätys. Mutta kappalevalinnat ja sovitukset eivät ole perinteisiä.

Vuonna 1993 perustettu Egotrippi on yksi Suomen ahkerimmista keikkakoneista. Nyt käynnistynyt Knipin sooloura ei merkitse bändin loppua, vaan taukoa yhtyeen työputken jälkeen.

– Soolouralla olen pääsemässä alkuun ja huomaan koko ajan olevani "itseni löytämisretkellä". Egotripin osalta palaamme varmasti yhteen, kun hetki on oikea, Knipi summaa.

Sitä ennen Knipi toteuttaa itseään laulaja-lauluntekijänä.

– Rakastan laulujen tekemistä ja sitä fiilistä, kun saa jotain valmiiksi. Sitä tunnetta, kun kokee, että on onnistunut luomaan jotain tyhjästä.

– Rakastan niitä hetkiä, kun levy on valmis, mutta kukaan ei ole vielä kuullut sitä ja se on vain minun. Kukaan ei ole päässyt esittämään mielipiteitään aiheesta, Knipi maalailee.

– Vuoria noustavaksi on sekä mulla että Egotripillä. Ei tässä todellakaan ole sellainen olo, että kaikki olisi jollain tapaa jo saavutettu.

Lauantaina Olympiassa koetaan, missä vaiheessa vaellustaan maestro bändeineen on. Knipin apuna lavalla ovat basisti Anssi Maasalo, kosketinsoittaja Jussi Liimatainen ja rumpali Ville Kela.

Knipi Olympiassa la 7.12.

knipi.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. 568 halusi ratikkakuskiksi Tampereelle – Näin valinnat tehdään ja koulutus etenee
 2. TOAS rakennuttaa opiskelija-asuntoja Kauppiin – Ensimmäisessä puukerrostalossa yhteensä 70 asuntoa
 3. Sinilevätilanteessa radikaali käänne – Pirkanmaalla silti virallisia ja epävirallisia havaintoja
 4. Ratikka pääsi Hervannan yöhön – Testiaikatauluun heti muutos: syy lentoliikenteessä
 5. Euroopan komissiolta synkkä arvio Pirkanmaan koronavaikutuksista – Onko syytä olla huolissaan, Business Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen?
 6. Epäiletkö uniapneaa? Aalto-yliopistossa kehitetty uusi älypuhelinsovellus kertoo, kärsitkö hengityskatkoksista
 7. Maksuhäiriöistä merkintä jo lähes 400 000:lla – vuodessa tuli tuhansia lisää ja koronan odotetaan vielä kasvattavan määrää
 8. Suomesta löytyi hyttyslaji, joka pystynee levittämään malariaa
 9. Tuore tutkimus: kauran ja rukiin kuidut jarruttavat lihomista ja maksakin kiittää
 10. Nyt on oikea aika pakastaa mansikoita, sillä pääsatokausi on alkanut – Pieneen pakastimeen mansikat kannattaa pilkkoa
 11. Koronakevään aiheuttama hoitovelka alkaa erääntyä terveydenhuollossa: Puhelujen määrä lähti nousuun
 12. USU-gallup: Puolet suomalaisista pitää rasismia suurena ongelmana
 13. UIT: Konkurssihakemus olisi jätetty tekemättä, jos Posti olisi tuonut tärkeän kirjeen ajoissa – "Emme missään tapauksessa ole menossa konkurssiin"
 14. Lukijalta: Mistä tuntee sivistysvaltion?
 15. Laukauksia kolmostiellä, poliisi yritti törmätä pakenijat tieltä – Näin Porvoon ampujien 48 minuutin takaa-ajo eteni Tampereelta Ikaalisiin

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. "Monet asiakkaat kertoivat käyvänsä nyt meidän tukemisen vuoksi" – Näin kävi Paras Tamperelainen Noutoruoka 2020 -äänestyksessä! Katso top 20
 2. "Koeajoissa havaittiin puutteita ja välinpitämättömyyttä" – Ratikka on tästä viikosta eteenpäin pysyvä osa Tampereen liikennettä: kertaa täältä viisi isoa muutosta!
 3. Porvoon ampujaveljesten Tampereen takaa-ajon vaiheet tarkentuivat – Bensavarkaus Ristinarkun Shellillä, viisi laukausta Rantatunnelissa, kahdeksan murhanyritystä...
 4. Kavala vesimyrkytys vaanii nyt helteellä – "Heitä tulee päivystyksiin taas entiseen tapaan vähintään viikoittain"
 5. Ratikka pääsi Hervannan yöhön – Testiaikatauluun heti muutos: syy lentoliikenteessä
 6. Ratinan stadionille suunnitellaan kattamista – Ratinaa halutaan kehittää keskustan kuolleesta kulmasta vireäksi tapahtuma-alueeksi
 7. Tästäkö uusi kulkureitti keskustaan? – Ratinan stadionin takakansi halutaan avata jalankulkijoille ja pyöräilijöille
 8. USU: Näin paljon oluen, viinin ja väkevien hinta voi nousta – Alkoholiveron korotus syksyllä hallituksen käsittelyyn
 9. Tammerkosken varren terassin paikalle syntyi Mokkapuisto – Tampereen uuteen puistoon on istutettu puu samasta kannasta Helsingin Lasipalatsilta kaatuneen puun kanssa
 10. Kolumni: Päärataa kehitettävä – oikoradasta luovuttava – "Siten Helsinki saisi näppärästi muut maksamaan uuden lentokenttäjunansa"
 11. Lauri Lyly summaa koronakevään: 100 miljoonan euron isku Tampereelle, mutta myös paljon hyvää – "Jos joku asia ottaa päähän, niin..."
 12. Hatanpään sairaalalla isoja bussimuutoksia ensi viikolla – Neljä linjaa kiertoreitille, myös pysäkeihin muutoksia
 13. Pyöräilijöille etuuksia liikennevaloissa – Näissä 36 risteyksessä vihreä aikaistuu tai pitenee pyöräilijälle, jos taskussa on auki mobiilisovellus, katso kartta
 14. Laukauksia kolmostiellä, poliisi yritti törmätä pakenijat tieltä – Näin Porvoon ampujien 48 minuutin takaa-ajo eteni Tampereelta Ikaalisiin
 15. Euroopan komissiolta synkkä arvio Pirkanmaan koronavaikutuksista – Onko syytä olla huolissaan, Business Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen?

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.