Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni: Vihreämpi Tappara – "Tärkein Tapparan ympäristötavoitteista on puolittaa henkilöautoilun suhteellinen määrä ottelutapahtumissa"

Tapparan värit ovat 1950-luvulta lähtien edeltäjä TBK:lta perittyinä olleet sininen, valkoinen ja oranssi, mutta nyt väreissä on mukana jotain vihreääkin.

Tappara on syksyn aikana monien muiden tamperelaisyrityksen kanssa rakentanut itselleen Ylennys-hankkeen avulla ympäristöjärjestelmän ja on mukana pohjoismaisten ympäristöjohtamisen standardeihin pohjautuvassa Ekokompassissa.

Hankkeissa mukana oleminen ja järjestelmien rakentaminen eivät tietenkään riitä, vaan mukaan pitää saada konkreettisia toimia. Tavoitteet on nyt määritelty, ja niiden perusteella pyrimme parantamaan tulevina vuosina Tapparan ekologisuutta. Oleellista on muuttaa toimintatapoja ja asenteita.

Jääkiekkoliiga selvitti viime vuonna hiilijalanjälkensä Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston tekemällä tutkimuksella. Ylivoimaisesti suurin osa Liigan päästöistä, lähes kaksi kolmasosaa, aiheutuu katsojien matkustamisesta ottelutapahtumiin. Tapparakin liikuttaa vuodessa yli 200 000 katsojaa, ja heistä iso osa saapuu tällä hetkellä Hakametsään henkilöautoilla.

Tärkein Tapparan ympäristötavoitteista onkin puolittaa henkilöautoilun suhteellinen määrä ottelutapahtumissa tulevina vuosina.

Iso tekijä siinä on tuleva Tampereen Kannen areena, joka rakentuu hyvien julkisten liikenneyhteyksien keskelle. Samalla areenan ajanmukainen taloteknologia tuo paljon parannuksia sähkönkulutuksen, ilmastoinnin, jäänhoidon ja muiden vastaavien asioiden suhteen. Mutta pelkästään uusien puitteiden varaan ei voi nojata, vaan myös yksittäisillä pienemmillä teoilla ja valinnoilla on merkitystä.

Kuten sanottu, asenteilla ja tavoilla on merkitystä ja niihin tulee kiinnittää huomiota. Tapparalla on loistava mahdollisuus toimia hyvänä esimerkkinä ja vaikuttajana vastuullisuudessa. Ekokompassi on ensimmäinen iso askel oikeaan suuntaan.

Tero Aalto

kirjoittaja on Tapparan viestintävastaava