Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finlayson laittoi myyntiin vastuuttoman lakanaerän – Lapsityövoimaa, pakkotyötä ja myrkyllisiä kemikaaleja saatettu käyttää valmistukseen

Tekstiilivalmistaja Finlayson tiedottaa tuovansa myyntiin erän pussilakanasettejä, joiden valmistamiseen on todennäköisesti käytetty lapsityövoimaa, pakkotyötä ja myrkyllisiä kemikaaleja. Vastuuttomat lakanat tulevat myyntiin tänään maanantaina 9. joulukuuta.

Yhtiön mukaan lakanaerä on valmistettu tarkoituksella halvalla ja vastuuttomasti, eikä Finlaysonilla ole juuri mitään tietoa 600 kappaleen erän tuotantoketjusta tai niiden tekemiseen käytetyn puuvillan alkuperästä. Finlaysonin mukaan yhtiö halusi näin osoittaa, miten helposti kodintekstiilivalmistaja voi heittäytyä vastuuttomaksi.

– Iso osa markkinoilla myynnissä olevista lakanoista ei eroa valmistukseltaan tästä vastuuttomasta lakanasta mitenkään. Nukumme jatkuvasti lakanoissa, jotka ovat halpoja, mutta mahdollisesti valmistettu lapsityövoimalla. Kuluttaja ei näe, mitä välinpitämättömyys ostopäätöksissä tarkoittaa tuotteen valmistukseen osallistuneille. Tämän haluamme nyt tuoda näkyväksi, kertoo Finlaysonin Jukka Kurttila yhtiön tiedotteessa.

Samaan aikaan vastuuttomien lakanoiden kanssa Finlayson julkaisee erän Reilun kaupasta puuvillasta valmistettuja pussilakanoita, joiden tuotantoketju on mahdollisimman läpinäkyvä. Reilun kaupan lakanat ovat pysyvästi valikomissa.