Tutkimus: Näin paljon Särkänniemi tuottaa Tampereelle

Joonas Alanne

Särkänniemen-matkailu tuo vuosittain Tampereelle kokonaisuudessaan 56 miljoonaa euroa. Asia käy ilmi TAK Researchin laatimasta kyselytutkimuksesta. Huvipuiston oma liikevaihto on tästä 26 miljoonaa euroa ja loput välillisiä tuloja, jotka matkaajat käyttävät kaupunkiin. 

Ulkopaikkakuntalaiset ja ulkomaalaiset Särkänniemi-vieraat käyttävät Tampereella rahaa esimerkiksi majoitus- ja ravitsemispalveluihin, ostoksiin ja polttoaineisiin. 56 miljoonan euron matkailutulovaikutus sisältää niin ei-tamperelaisten matkailijoiden Särkänniemessä tuottaman liikevaihdon kuin matkailijaliikevaihdon muualla Tampereella. Tamperelaisten oma rahankäyttö ei sisälly siihen.

Tutkimuksessa kävi ilmi, että 68 prosenttia Särkänniemen asiakkaista tulee Tampereen ulkopuolelta ja puolet Pirkanmaan alueelta. Tampereen ulkopuolella asuvista Särkänniemi-kävijöistä lähes 75 prosenttia tulee Tampereelle nimenomaan Särkänniemen takia, ja pirkanmaalaisista ei-tamperelaisista näin tekee lähes 90 prosenttia.

Tutkimuksen mukaan Särkänniemen matkailun kokonaistyöllisyysvaikutukset ovat noin 208 henkilötyövuotta vuonna 2019. Särkänniemen matkailusta työllistyneet tuottavat tänä vuonna lähes miljoona euroa kunnallisverotuloja.

Särkänniemen tärkeimmäksi kohteeksi vastaajat nimesivät huvipuiston: 90 prosenttia kesävieraista käy huvilaitealueella. Toiseksi suosituin kohde on Koiramäki, kolmas Akvaario ja neljäs Näsinneula. Asiakkaat ovat Särkänniemeen tyytyväisiä, ja tärkeimmät tyytyväisyyden syyt ovat monipuolisuus, laitetarjonta ja erinomaiset työntekijät.

TAK Research on vuonna 1991 perustettu matkailututkimuksiin erikoistunut tutkimusyritys.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut