Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ratikkarekrytointi alkaa, haussa kymmenen liikenteenohjaajaa – Tällainen on ratikan todellisen moniosaajan työ

VR aloittaa Tampereen ratikan liikenteenohjaajien rekrytoinnit.

Liikenteenohjaajien haku käynnistyy tiistaina 17. joulukuuta kaikille avoimella rekrytointitilaisuudella. Haku on auki 10. tammikuuta saakka.

Ratikoiden kuljettajat ja liikenteenohjaajat työskentelevät VR:llä. Ensimmäisenä rekrytoidaan liikenteenohjaajat, ja myöhemmin keväällä kuljettajat.

Liikenteenohjaajat ovat suuressa roolissa ja vastaavat ratikkaliikenteen sujuvuudesta kokonaisuudessaan. Heidän tehtäviinsä kuuluu myös henkilöstön ohjaus eli muun muassa sen varmistaminen, että jokaiselle ratikkavuorolle löytyy kuljettaja.

Lisäksi he huolehtivat raiteiden kunnossapitotyön toteutumisesta suunnitelmallisesti. Osa liikenteenohjaajista toimii myös tiimiesimiehenä tai -kouluttajana. Työ sijoittuu liikenteenohjauskeskukseen Hervannan varikolle.

Ensivaiheessa VR etsii kymmentä liikenteenohjaajaa, jotka koulutetaan tehtäviinsä yhteistyössä Tampereen seudun ammattiopisto Tredun kanssa. Koulutukseen sisältyy myös raitiovaunun kuljettajan pätevyys. Koulutus alkaa toukokuussa 2020 ja työ marraskuussa 2020.

– Liikenteenohjaajat työskentelevät tiiviisti Tampereella ratikan parissa, mutta ovat VR:n henkilökuntaa – innolla toivotamme tulevat ratikkalaiset mukaan hienoon porukkaamme, VR:n lähiliikennejohtaja Teemu Sipilä kertoo.

Ratikan liikennöinti alkaa elokuussa 2021 VR:n operoimana. Tällä hetkellä liikennöinnin toteuttamista suunnitellaan VR:n, Tampereen kaupungin ja Tampereen Raitiotie Oy:n muodostamassa liikennöintiallianssissa.

Liikennöinnin alkaessa Tampereen ratikka työllistää yli sata työntekijää.

Rekrytointitilaisuus järjestetään tiistaina 17. joulukuuta kello 16­–18 Tampereen seudun ammattiopisto Tredun auditoriossa Hervannassa osoitteessa Hepolamminkatu 10.