VR: Tampereella jatkossa yli 200 junavuoroa – Näin yhteydet Mansesta muuhun maailmaan ja takaisin muuttuvat

Tavallisina arkipäivinä Tampereelta lähtee ja sinne saapuu yhteensä noin 200 junavuoroa, tiedottaa VR. Joulukuun uusien aikataulujen mukaan matkustamisedellytykset paranevat ympäri Suomea.

Tampereella lisäykseen vaikuttavat 15. joulukuuta aloittavat uudet vuorot, joista suurin uutuus on Pirkanmaan M-lähijuna. Juna liikennöi arkisin Tampereen, Nokian, Lempäälän ja Toijalan seudulla.

VR lupaa myös parannuksia kaukoliikenteeseen. Koko pääradan aikataulurakenne on suunniteltu uudelleen, jotta uudet vuorot saadaan mahtumaan niukalle ratakapasiteetille. Lisäksi kysytyimpiin vuoroihin on lisätty paikkoja.

Aamun työmatkaliikenteeseen Tampereelta Helsinkiin tulee myös hieman muutoksia. Jatkossa Tampereelta pääsee aikaisin aamulla pääkaupunkiseudulle sekä kello 5.45 lähtevällä ja Helsinkiin klo 7.36 saapuvalla vuorolla sekä kello 6.22 lähtevällä Helsinkiin kello 8.07 saapuvalla vuorolla. Lisäksi Helsinkiin lisätään kello 16.40 Tampereelle ja edelleen Seinäjoen kautta Ylivieskaan suuntaava uusi junavuoro helpottamaan iltapäivän ruuhkaliikennettä.

Tampereelta voi jatkossa matkustaa myös Kuopioon vaihdotta kello 18.07 lähtevällä junalla. Myös aamun uusi junavuoro Kuopiosta kello 7.38 Tampereelle on suora yhteys ilman vaihtoja, ja sen matka-aika on vain reilu kolme tuntia. Vuoro jatkaa aina Helsinkiin asti. Lisäksi tamperelaiset pääsevät uudella, kello 7.02 lähtevällä suoralla vuorolla Vaasaan, ollen perillä jo kello 9.19. Iltaisin Vaasasta ja Seinäjoelta pääsee Tampereelle jatkossa nykyistä myöhemmin, Vaasasta kello 20.31 ja Seinäjoelta kello 21.31.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut