Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VR: Junamatkat Helsingin ja Tampereen välillä lisääntyivät 23 prosentilla

Kotimaan kaukoliikenteessä tehtiin marraskuussa lähes 1,3 miljoonaa junamatkaa, jok on 8 prosenttia edellisvuotta enemmän.

Marraskuussa matkustus kasvoi kotimaan kaukojunissa eniten Helsingin ja Oulun (+23 %), Helsingin ja Jyväskylän (+23 %) sekä Helsingin ja Tampereen välillä (+23 %). Yhteensä kotimaan kaukoliikenteessä on tehty kuluvana vuonna jo lähes 13 miljoonaa matkaa.

– Matkamäärien kasvu jatkui erittäin vahvana marraskuussa. Viimeisen kolmen vuoden aikana junamatkustuksen suosio on noussut huimaa vauhtia – raiteilla on tehty vuoteen 2016 verrattuna 2,5 miljoonaa uutta matkaa, sanoo VR:n matkustajaliikennejohtaja Topi Simola tiedotteessa..

VR tuo raiteille runsaasti lisää vuoroja aikataulukauden vaihtuessa 15.12. Vuorotarjonta paranee etenkin pääradalla, ja suosituimpiin vuoroihin tulee myös lisää istumapaikkoja.

Uuden aikataulukauden myötä myös lähijunien tarjonta paranee, kun Tampereella aloittaa uusi, Nokian ja Toijalan välillä kulkeva M-lähijuna.