Teatteriarvio: SOS tuo vauhtia ja jännitystä – "Teatterin taika on lumoavaa ja mitä nuorempana sen piiriin pääsee, sen tärkeämpää sen merkitys voi olla koko elämälle"

Teatterin taika on lumoavaa ja mitä nuorempana sen piiriin pääsee, sitä tärkeämpää sen merkitys voi olla koko elämälle.

Kun Jennika Vikman laulaa näytelmän alussa hohtavana enkelinä, kohtauksessa on juuri sitä taikaa ja hehkua mikä saa lapset ihastumaan. Usko sydämeesi, usko sisimpääsi, silloin saatat nähdä enkelin.

Tampereen Komediateatteri on huolehtinut tulevien katsojiensa koulutuksesta esittämällä joka vuosi ainakin pari lasten- ja nuorten näytelmää. Suurena apuna on tietysti Suomen Teatteriopisto, mistä saadaan mukaan näyttelijäopiskelijoita. Tuotannot ovat rikastuttaneet ja monipuolistaneet Komediateatterin tarjontaa erinomaisilla esityksillä.

Tuorein yhteistyö on Enid Blytonin, Viisikko-sarjan kirjoittajan romaaneista Glyn Maxwellin sovittama SOS-Salainen Osasto Seitsemän Suomennos on Timo Mikkolan ja kieli on taas sujuvaa ja luontevaa kuten TT:n Piinassakin.

Ohjaajaksi on saatu Ola Tuominen ja hän on onnistunut saamaan nuorten ryhmään huippuenergisen latauksen. Näyttelijät ovat rennon luonnollisia ja lavalla kuin kotonaan.

Salainen Osasto Seitsemän saa vihiä vankilasta päässeestä rosvosta, joka on päättänyt tulla kostoretkelle Kirsikkalaaksoon. Kylän yhteinen joulu kuusineen ja lahjoineen uhkaa mennä pilalle, kun lahjat vaihdetaan paketteihin, joissa on hiiltä ja tuhkaa.

Aikuisille etsivät eivät tietenkään asiasta puhu vaan päättävät toimia itse. Moninaisten pelottavienkin seikkailujen jälkeen neuvokkaat lapset pääsevät ratkaisuun, mutta ehtiikö joulu pelastua?

Kaisa Savolaisen puvustuksella on jälleen suuri osuus näytelmän onnistumisessa. Savolainen on pistämätön väritaituri ja puvut muodostavat iloisen kokonaisuuden.

Oskari Löytösen lavastus on yksinkertaisuudessaan toimiva ja sopeutuu hienosti moniin eri juonen käänteisiin.

Raimo Salon valot ja Panu Raatikaisen äänet lisäävät sopivasti jännitystä. Aivan pienille lapsille en esitystä suosittelisi.

Esityksen ilopilkku on Pauliina Eilolan Binkie. Hän on sisäistänyt uhmaikäisen pikkutytön ailahtelevan luonteen riemastuttavasti.

Tampereen Komediateatteri

Enid Blytonin kirjojen pohjalta sovittanut näytelmäksi Glyn Maxwell

Suomennos Timo Mikkola

Ohjaus Ola Tuominen

Lavastus Oskari Löytönen

Valosuunnittelu Raimo Salmi

Äänisuunnittelu Panu Raatikainen

Pukusuunnittelu ja pukujen toteutus Kaisa Savolainen

Maskeeraussuunnittelu Noora Roimola ja Johanna Vänttinen

Laulun sävellys Jennika Vikman

Tarpeistonvalmistus Annikaisa Pietilä

Rooleissa Pauliina Eilola, Anna Haavisto, Antti Heinonen, Annika Junno, Elisa Mattila, Anna-Sofia Mäntykoski, Kerttu Nolvi, Essi-Noora Paananen, Johannes Rajala, Onni Reilin, Mika Rontti, Miira Saarinen, Ida Tiilikainen, Saara Tikka, Jennika Vikman

Ensi-ilta Tampereen Komediateatterin Päänäyttämöllä 22.10.2019, esitykset jatkuva kevätkaudella 28. tammikuuta

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut