Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miten ratikka nyt pääsee Hiedanrantaan? – Hallinto-oikeus kumosi Näsijärven täyttöluvan

Hiedanrantaan ja Lentävänniemeen vievän ratikkareitin saaminen Sulkavuoresta louhittavalla murskeella täytettävään Näsijärveen on vastatuulessa.

Vaasan hallinto-oikeus kumosi perjantaina antamallaan päätöksellä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston 10.10.2018 myöntämän Näsijärven täyttämisestä.

Hallinto-oikeuden mukaan Näsijärven täyttäminen tässä laajuudessa ei ole mahdollista, sillä haitallisia vaikutuksia pohjaveden määrään ja laatuun ei voida sulkea pois.

Tampereen kaupunki on valmistellut Vaitinarossa uutta vaihtoehtoa, jossa rannan ja täyttömaan väliin jätettäisiin kanava, jonka ratikka ja kevyt liikenne ylittävät siltaa pitkin.

Tampereen ympäristönsuojeluyhdityksen tulkinnan mukaan Vaasan hallinto-oikeuden päätös torppaa myös tämän vaihtoehdon.

– Tehty päätös tarkoittaa sitä, että parhaillaan aluehallintoviraston käsittelyssä oleva uusi täyttölupakaan ei täytä vesilain mukaisia vaatimuksia, sillä myös niin sanotussa saarivaihtoehdossa täyttö sijoittuu pohjavesialueelle. Hallinto-oikeuden päätöstä ei voida tulkita siten, että vesistötäyttö kauempana rannasta olisi vesilain mukaisesti mahdollista, todetaan yhdistyksen tiedotteessa.

Tampereen ympäristönsuojeluyhdistys ry oli jättänyt Suomen luonnonsuojeluliiton Pirkanmaan piiri ry:n kanssa valituksen Vaitinaron täyttämisestä marraskuussa 2018. Aluehallintovirasto myönsi Tampereen kaupungille luvan täyttää Vaitinaron ranta-aluetta miljoonalla kuutiometrillä louhetta. Yhteensä täyttöalue on yhdeksän hehtaarin suuruinen.