Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen yliopiston pääluottamusmiehet jättivät aloitteen yhteistoimintaneuvottelujen aloittamisesta

Tampereen yliopiston kaikki pää- ja varapääluottamusmiehet jättivät tiistaina yliopistotyönantajalle aloitteen yhteistoimintalain kuudennen luvun mukaisten yhteistoimintaneuvottelujen aloittamiseksi.

Tampereen yliopiston luottamusmiehet ovat olleet koko syksyn huolissaan siitä, etteivät he ole voineet riittämättömän tiedonsaannin vuoksi valvoa työehtosopimuksen noudattamista ja työntekijöiden etua.

– Tampereen uusi yliopisto on toiminut kohta vuoden. Valitettavasti yhteistoimintakäytännöt eivät ole vielä vakiintuneet hyviksi toimintatavoiksi, jotka mahdollistaisivat työntekijöiden kuulemisen, kuten yhteistoimintalaissa on tarkoitettu. Koska epämuodolliset keskustelut eivät ole korjanneet tilannetta, katsoimme aiheelliseksi esittää neuvottelujen aloittamista, perustelee aloitetta JUKO ry:n pääluottamusmies Sinikka Torkkola

Aloitteessa todetaan, että yhteistoimintalain velvoitteiden täyttämiseksi yhteistoimintaneuvottelut on ulotettava tiedekuntien ja tukipalvelujen päätös- ja toimintatasolle asti sekä hallinnollisiin ja toiminnallisiin rakenteisiin.

– Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että työntekijöitä edustava pääluottamusmies on kutsuttava henkilöstökokouksiin, joissa käsitellään työntekijöiden työntekemiseen vaikuttavia asioita, kuten tiedekuntien ja tukipalveluiden toiminta- ja taloussuunnitelmia.

– Usean henkilön työntekemiseen vaikuttavista asioista tulee aina keskustella yhteistoiminnassa, ja jokaisella työntekijällä pitää olla mahdollisuus saada apua luottamusmiehiltä, kun hän neuvottelee työnsä järjestelyistä, kuvaa tilannetta Pron pääluottamusmies Jorma Viikki

Aloitteessaan pää- ja varapääluottamusmiehet edellyttävät nykyistä parempaa tiedonsaantia yliopistossa meneillään olevista uudistusprosesseista.

– Nykyisen, epäluottamusta herättävän tilanteen korjaamiseksi luottamusmiehillä tulee olla kaikki tieto muutoksista, jotka jollakin tavalla vaikuttavat työntekemiseen tai työntekijöiden asemaan, toteaa JHL:n pääluottamusmies Outi Lumme