Käräjäoikeus jakoi Tampereella tuomioita yli 150 rikoksesta – Kahdeksalle alle 30-vuotiaalle langetettiin erimittaisia vankeustuomioita

Pirkanmaan käräjäoikeudessa jaettiin tuomioita reippaasti yli 100 syytekohtaa käsittävästä rikoskokonaisuudesta. Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Pirkanmaan käräjäoikeus on antanut tuomioita rikoskokonaisuudessa, johon liittyy yli 150 syytekohtaa. Kahdeksalle syytetylle on tekoihin liittyen tuomittu erimittaisia vankeusrangaistuksia sekä yhdelle syytetyistä päiväsakoista koostuva rangaistus. Tuomiokokonaisuus ei ole vielä lainvoimainen.

Syytekokonaisuuden ytimeen liittyy myös huumeiden käyttöä, mutta olennaisimpana osana varkauksia, joita on toteutettu vuosien 2016 ja 2017 aikana kymmenittäin. Varkauksien uhreiksi on joutunut pirkanmaalaisia yksityishenkilöitä sekä yrityksiä. Monissa tapauksissa tekijät ovat anastaneet henkilöautosta polttoainetta poraamalla ajoneuvon polttoainesäiliöön reikiä. Lisäksi autoissa ollut irtain omaisuus on useissa tapauksissa viety. Saman päivän aikana on useimmiten toteutettu useita rikoksia.

Vuonna 1997 syntyneelle miehelle langetettiin 3 kuukauden mittainen ehdoton vankeustuomio. Kahdelle miehistä, jotka ovat syntyneet vuosina 1996 ja 1997, langetettiin kahdeksan kuukauden mittaiset ehdolliset vankeusrangaistukset, joiden koeaika päättyy vuonna 2021. Miesten rötöshistoriaan kirjattiin jokaiselle kymmeniä uusia tekoja. Osa esitetyistä tuomioista ja syytteistä hylättiin.

Vuonna 1989 syntyneelle miehelle langetettiin 65 päivän ehdoton vankeusrangaistus. Vuonna 1994 syntynyt mies sai kolme kuukautta ehdollista vankeutta. Vuonna 1998 syntynyt mies sai neljä kuukautta ehdollista vankeutta. Vuonna 1993 syntyneelle miehelle määrätty tuomio on 60 päivää ehdollista vankeutta.

Vuonna 1990 syntynyt nainen sai 20 päiväsakkoa, joista maksettavaa kertyy hänen tuloillaan 120 euroa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Tamperelaisen tärkeimmät ja kiinnostavimmat jutut saa uutiskirjeenä sähköpostiin joka päivä – Näin tilaat!
    12.5.2018 12:00

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut