Vastuullisuusmittari voi leikata Veikkauksen johdon tulospalkkiota

Veikkaus raportoi talouden ja pelihaittojen kehittymisestä jatkossa yhtäaikaisesti. Arkisto / Jussi Vehkasalo

toimitus

Veikkaus tiedottaa jatkavansa vastuullisuustoimenpiteitä. Vastuullisuus tulee olemaan merkittävässä roolissa Veikkauksen johdon tulospalkkiomallissa myös ensi vuonna.

Veikkauksen johdon tulospalkkiossa arvioidaan muun muassa toiminnan tehokkuutta. Sillä on 40 prosentin painoarvo, ja mittarina on toiminnan kulujen osuus pelikatteesta. Muina kriteereinä johdon palkitsemisessa ovat tunnistautuneina pelanneiden asiakkaiden määrä (painoarvo 35 prosenttia) ja henkilöstökokemuksen kehittäminen (painoarvo 25 prosenttia). Mikäli vastuullisuusmittarin raja-arvo pelihaitoista ylittyy, leikkaantuu tuo 40 prosentin tehokkuutta mittaava osuus kokonaan palkkiosta pois, kerrotaan tiedotteessa.

Ensi vuoden aikana Veikkaus muun muassa edistää pakollista tunnistautumista sekä peliautomaateilla että muissa peleissä, vähentää merkittävästi – arviolta noin 3 500:lla – hajasijoitettujen automaattien määrää ja toteuttaa uutta, vastuullisempaa markkinointistrategiaa. Tarkoituksena on myös kehittää entistä toimivampia vastuullisuusratkaisuja yhdessä viranomaisten ja haittatoimijoiden kanssa.

– Vastuulliseen pelaamiseen liittyviä toimenpiteitä on tehty suunnitelmallisesti, ja niitä tulee olemaan ensi vuodenkin aikana paljon. Tulemme osallistamaan tämän työn suunnitteluun muun muassa peliongelmien hoitoon keskittyviä tahoja sekä myös peliongelmaisia, Veikkauksen vastuullisuusjohtaja Pekka Ilmivalta kertoo tiedotteessa.

Veikkaus on myös päättänyt uudistaa raportointiaan. Sitä yhtenäistetään niin, että jatkossa kaikkien peliryhmien volyymia kuvataan pelikatteen eli asiakkaiden tappioiden kautta. Se tarkoittaa pelitoiminnan tuottoa, josta on vähennetty pelaajille maksetut voitot.

Veikkaus raportoi talouden ja pelihaittojen kehittymisestä jatkossa yhtäaikaisesti, kaksi kertaa vuodessa. Taloustutkimus toteuttaa pelihaittojen kehittymistä seuraavan tutkimuksen Veikkauksen toimeksiannosta.

Veikkauksen vuotta 2020 koskevilla vastuullisuustoimenpiteillä on myös tulosta laskeva vaikutus, arvioiden mukaan vuoden 2020 osalta noin 50 miljoonaa euroa. Veikkauksen kokonaistuloutuksen arvioidaan laskevan ensi vuonna samalle tasolle kuin missä kolme rahapeliyhtiötä (Veikkaus, RAY ja Fintoto) olivat yhteensä vuonna 2014. Silloin kokonaissumma oli 963 miljoonaa euroa ja arpajaisvero siihen päälle 205 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut