Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joululiikenne alkaa perjantaina – arkipyhät tasoittavat pahimpia ruuhkia

Talven liikenteen huippupiikki on alkamassa, kun ihmiset suuntaavat joulunpyhien viettoon autoilla, junilla ja lentokoneilla.

Liikennemäärät jakautuvat tänä jouluna useammalle päivälle ja se vähentää pahimpia ruuhkia.

Lisääntyneeseen joululiikenteeseen on varauduttu tieliikennekeskuksissa, rautateiden liikenteenohjauksessa ja lennonvarmistuksessa, kerrotaan Traffic Management Finlandin (TMFG) tiedotteessa.

Maantieliikenteen vilkkaimmat päivät ovat perjantaina 20. joulukuuta, lauantaina 21. joulukuuta ja maanantaina 23. joulukuuta. Paluuliikennettä on eniten 26. –27. joulukuuta.

Tieliikennekeskuksen joulunajan liikenne-ennusteet löytyvät koottuna karttakuvan kanssa tmfg.fi -sivun uutisista. Lisäksi tietoa ajokeleistä, ruuhkista ja esimerkiksi tietöistä löytyy kootusti Traffic Management Finlandin liikennetilanne.tmfg.fi -sivuilta ja Liikennetilanne-sovelluksesta.

Myös junaliikenteessä näkyy joulumatkojen jakautuminen useammalle päivälle. Joulun päivinä kauko- ja lähiliikenteessä ajetaan poikkeusaikataulujen mukaisesti.

– Rautatieliikenteenohjaus vastaa koko Suomen junaliikenteen turvallisesta kulusta myös joulun pyhinä. Keskuksissamme ohjataan liikennettä kaikkina vuorokauden aikoina. Turvallinen liikenne on kaiken keskiössä, kertoo Finrailin operatiivinen johtaja Sanna Järvenpää tiedotteessa.

Ajantasaista tietoa junaliikenteestä saa asemainfo.fi sekä junalahdot.fi -palveluista ja myös mobiilisti.

Ilmailussa joululiikenne on jo käynnissä. Yhteistyö lennonjohdon, lentoasemien ja lentoyhtiöiden kesken on tiivistä ja joululiikenteessä on varauduttu myös talvisiin sääolosuhteisiin.

Viime vuoteen verrattuna joulukuun Lapin tilauslentojen määrä on jäämässä varausten perusteella viimevuotista pienemmäksi.

Rovaniemen lentoasemalla vilkkaimmat päivät ovat 22. ja 23. joulukuuta sekä 26. ja 27. joulukuuta.

Kittilässä joululiikenteessä on eniten kiirettä 21. ja 22. joulukuuta sekä 26. joulukuuta.

Samoina päivänä on ruuhkaa myös Suomen vilkkaimmalla lentoasemalla, Helsinki-Vantaalla. Lentoliikenne rauhoittuu joulunpyhien ajaksi.