Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Autoliitto vinkkaa: näin pärjäät ilman tiepalvelumiesten apua

Autoliiton yleisen tiepalvelun Operaatio Lumihiutale on taas turvaamassa matkaan- ja perillepääsyä joulunajan liikenteessä.

Monesti avuntarve olisi vältettävissä huolellisuudella ja hyvällä ennakoinnilla, kertoo Autoliitto.

Jouluaattona ja -pyhinä ruuhkat ja pysäköintiongelmat siirtyvät hautausmaiden läheisyyteen.

– Vaikka parkkipaikkakolhu harvoin aiheuttaa henkilövahinkoja, vaatii sen selvittely sekä vakuutus- ja korjausprosessin käynnistely oman aikansa ja vaivansa. Kukaan tuskin kaipaa yhtään ylimääräistä ohjelmaa muutenkin hektiseen joulunaikaan, Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen toteaa.

Kolhuilta välttyy parhaiten ajamalla pysäköintialueilla kävelynopeudella, pitämällä ajatukset ajamisessa, havainnoimalla huolellisesti sekä välttämällä peruuttamista, mikäli se vain on mahdollista.

– Jos läpiajettavaa ruutua ei löydy, on auto turvallisempaa peruuttaa ruutuun kuin sieltä pois”, Vesalainen neuvoo.

Pidemmälle joulun viettoon lähdettäessä kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan auton vara-avain, joka on viisainta antaa toisen, samassa autoseurueessa matkustavan huolehdittavaksi.

– Rengasrikolta välttyy parhaiten tarkastamalla rengaspaineet ja säätämällä ne kuormitusta vastaaviksi ennen matkalle lähtöä, Vesalainen vinkkaa.

Operaatio Lumihiutale päivystää Autoliiton yleisen tiepalvelun numerossa 0200 8080. (Puhelun hinta on 1,93 €/min + mpm, jonotus on maksuton.) Itse avustuskustannuksista kannattaa pyytää arvio palvelua tilattaessa suoraan joko vapaaehtoiselta tiepalvelumieheltä tai hinausyritykseltä, jolle tapaus kulloinkin välitetään.

Apua voi tilata myös Autoliiton mobiilisovelluksella, jonka kautta avuntarvitsijan paikkatiedot välittyvät Autoliitolle. Näin apu osataan toimittaa nopeammin suoraan oikeaan osoitteeseen, vaikka avuntarvitsija ei omaa sijaintiaan tietäisikään. Autoliiton sovellus on ladattavissa sekä AppStoresta että Google Play-kaupasta.