Vuosi 2019 oli myös surun vuosi: kansantaiteilija Olli Lindholm siirtyi ajasta ikuisuuteen helmikuussa – "Hän halusi, että ihmiset antavat aina kaikkensa"

Edesmennyt kansantaiteilija, helmikuussa 2019 äkilliseen sairaskohtaukseen menehtynyt tamperelainen Yö-yhtyeen laulaja ja keulakuva Olli Lindholm ei säästellyt itseään myöskään viihdeareenojen ulkopuolella.

Tiukan yhtyejohtajan elämän sekaan mahtui myös intohimoinen suhde omatoimisesti harrastettuun urheiluun sekä korostetusti porilaiseen jääkiekkoon. Myös porilaiset eivät Ollia unohtaneet eivätkä unohda: Lindholmin kuolinpäivänä Porissa järjestettiin yleinen suruliputus kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosen määräyksestä.

Porin Kauppatorille tuotiin kymmenittäin kynttilöitä Lindholmin kuolinpäivänä. Kynttilöiden seassa huomiota herätti myös yksinäinen, punainen Porin Ässät -pipo: Lindholm jäi elämään voimakkaasti porilaisen jääkiekon ja Porin Ässien ystävänä.

Tämän tietää erinomaisesti entinen jääkiekkoilija, perustamperelainen Matti Kaipainen Kaipaisen ura oli katkolla kesällä 2005, kunnes yhtäkkiä kaikki muuttui.

Eräänä elokuisena lauantaina soitti nimittäin Olli Lindholm.

– Olli soitti ja kysyi, onko pelipaikkaa tiedossa. Vastasin, että ei ole. Olli totesi siihen, että sitten sää tulet Porin Ässiin, Kaipainen muistelee.

Soitosta kului muutama päivä siihen, kun seuran tuolloinen toimitusjohtaja, myös tamperelainen Jukka Hirsimäki otti Kaipaiseen yhteyttä. Tämän jälkeen kului muutama päivä, ja Kaipainen löysi itsensä Porista.

Syntyi jykevän fyysiseen pelitapaan nojaava joukkue, joka kaikkien yllätykseksi juhli seuraavana keväänä hopeamitaleita.

– Pelattiin sellaista kiekkoa, että vastustajilla ei taatusti ollut mukavaa. Se oli Ollin mieleen: hän tykkäsi pelaajista, jotka antoivat kaikkensa. Sellainen varmasti olin, en mennyt kaukaloon hakemaan ystäviä.

Lindholm soitteli myöhemminkin Kaipaiselle, kun tämä pelasi uransa viimeisiä vuosia Norjassa. Lindholm oli kiinnostunut samassa joukkueessa pelanneista kanadalaisista veljeksistä. He eivät kuitenkaan Ässiin koskaan saapuneet.

Huhtikuussa 2006 Porin kauppatorin hopeajuhlissa myös Lindholm sai laulaa tuhatpäiselle, hurmoksessa ja autuaassa humalassa olleelle satakuntalaisyleisölle. Myös torijuhlan juontajan vallannut hurmos johti siihen, että Lindholm sai lopulta juontaakin osan juhlista.

– Se oli kaikin puolin värikäs kausi, Kaipainen kuvailee.

Urheili Lindholm itsekin. Mies innostui kaksi vuotta sitten lähtemään mukaan myös hyvän ystävänsä Karri Kiven valmentaman Ilveksen edustusjoukkueen harjoituksiin. Siellä hän teki täsmälleen saman ohjelman kuin joukkueen keskimäärin pari vuosikymmentä itseään nuoremmat pelaajatkin.

Karri Kivi ei halunnut kommentoida ystävänsä poismenoa. Miesten suhde oli tiivis vuosikausien ajan.

– Olli ja Karri olivat hyvät kaverit jo silloin 2005. Voi sanoa, että Ollista tuli Karrille eräänlainen mentori, Kaipainen kuvailee.

Intohimoisena voimailun ystävänä tunnettu laulaja harjoitteli vuosikausia Tammelan Fressissä. Keskuksen myyntivastaava Martti Eriksson muistelee Lindholmia mielellään.

– Uutinen oli raskas. Olli oli pitkäaikainen kanta-asiakkaamme. Hän sai olla meillä yksi muiden joukossa. Hän liikkui todella monipuolisesti, teki voimaharjoittelua ja oli mukana ryhmäliikuntatunneilla, Eriksson kertoo.

– Sellainen tunne jäi, että hän tykkäsi siitä että sai olla yksi muiden joukossa.

Tämä juttu on julkaistu ensimmäisen kerran Tamperelaisessa 16. helmikuuta 2019.

Lisää aiheesta

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut