Vuokraisitko astiaan istutetun joulukuusen? Biologian opettaja aikoo pitää kuuset hengissä ja vuokrata niitä vuositolkulla

Kun puita istutetaan hiilinieluiksi lähes epätoivon vimmalla, ei joulukuusen muutaman päivän tähtirooli ole enää perusteltavissa entisaikojen tapaan.

Toinen asia on näinä päivinä kuusesta irtoavat neulaset, jotka pistelevät kotilattialla ikävästi sukan läpi ja levittäytyvät laajalle.

Moni on ratkaissut neulasongelman jo vuosikausia sitten hankkimalla muovikuusen, joka kestää joulusta jouluun. Siitä ei kuitenkaan tule perinteisen joulukuusen tuoksua, eikä monen mielestä tunnelmaakaan.

Nämä ongelmat saattavat pian ratketa, jos espoolaisen biologian opettajan Torbjörn Granbergin kokeilu tuottaa tulosta. Granberg kertoo synnyinkuntansa Sipoon paikallislehdessä Sipoon Sanomissa vuokranneensa kolmekymmentä joulukuusta, jotka palautuvat hänelle loppiaisen tienoilla. Vuokrakuuset ovat muoviastioissa, multaan istutettuina.

Ideana on, että kuuset varastoidaan ja keväällä ne pääsevät pellolle kasvamaan. Ensi jouluna niiden pitäisi olla taas vuokrattavissa.

Torbjörn Granberg sai ideansa vuokrakuusiin Youtubesta. Videolla kerrottiin Isossa Britanniassa toimivasta yrityksestä, joka vuokrasi joulukuusia ruukuissa. Samanlainen konsepti löytyi myös Kaliforniasta, jossa osa perheistä oli vuokrannut samaa joulukuusta jopa kuuden vuoden ajan.

– Kuusille oli annettu jopa nimiä, Granberg kertoo Sipoon Sanomissa.

Suomen sääolosuhteet ovat haastavammat, mutta Granberg uskoo asiaansa.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut