Ananas jyrää: suosikkipizzatäytteet taas listattu – Tampereen top 5:ssä yksi, jota ei muilta löydy

Petteri Mäkinen

Ruoantilauspalvelu Pizza-online.fi on paljastanut jälleen suomalaisten suosikkipizzat ja -täytteet: omavalintaisten täytteiden Fantasia-pizza ja ananas jatkavat voittokulkuaan.

Vielä viime vuonna suosituimpien täytteiden listalle kuulunut kebabliha tippui koko maan top5-listalta, kun paikan nappasi toinen lihatäyte, salami.

Tampereen pizzatäytteiden top 5:een nousivat ananas, aurajuusto, pepperoni, kinkku ja katkarapu. Näistä katkarapua eli ollut minkään muun suuren kaupungin top 5 -listalla. Ananas oli ykkönen koko maassa ja kaikissa suurissa kaupungeissa Turkua lukuunottamatta.

Vaikka kasvispizzojen suosio on nousussa, vegevaihtoehdot eivät vielä näy vahvasti suosituimpien täytteiden listalla. Ananaksen ja aurajuuston lisäksi suomalaiset laittavat pizzan päälle kinkkua, pepperonia ja salamia. Jonkin verran eroja kaupunkien väliltä löytyy, sillä koko maan ja useiden kaupunkien top5-listoilta kadonnut kebabliha maistuu yhä Turussa.

Ananas on yhä ykköstäyte koko maassa Turkua lukuun ottamatta, jossa aurajuustolla on pizzan päällisten herruus. Aurajuusto on tehnyt koko maassa merkittävän nousun kuluneen vuoden aikana: nyt aurajuusto sijoittui hopeasijalle, kun se vielä vielä viime vuonna oli suosikkitäytteiden neljäs.

– Ananaksen ja aurajuuston suosio ei sinällään ole yllättävää, sillä ananaksen kiistanalaisuudesta huolimatta suolaisen ja makean yhdistelmä on pitkään tunnustettu herkulliseksi yhtälöksi. Ananaksen lisäksi pizzojen päällä on nähty viime vuosina myös esimerkiksi mansikoita ja päärynää, Pizza-online.fi:n markkinointijohtaja Nora Särkkä kertoo.

Täytteet top 5:

Tampere

1) ananas

2) aurajuusto

3) pepperoni

4) kinkku

5) katkarapu

Koko Suomi

1) ananas

2) aurajuusto

3) kinkku

4) pepperoni

5) salami

Aiheeseen liittyvää

  1. Äänestetääkö Tampereen parasta pizzaa yli 10 000 kertaa? – Lähelle päästään, mutta tässä on kärkiviisikko juuri nyt 13.12.2019 20:00
  2. Tämä voi järkyttää monia! Kotipizza paljasti Suomen suosituimman pizzan täytteen 7.11.2019 10:46
  3. Pakastepizzan valmistus on yksinkertaista, mutta moni tekee sen silti väärin – Näillä vinkeillä onnistut 17.10.2019 14:42

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut