Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Reaaliaikaisen liikennetiedon käyttö yleistyy

Suomalaiset hyödyntävät reaaliaikaista liikennetietoa liikkumisensa tukena entistä aktiivisemmin. Tämä ilmenee liikenteenohjauskonserni Traffic Management Finlandin liikennetiedon markkinapaikan, Digitrafficin, käyttömäärien kasvusta. Viime vuonna Digitrafficiin tehtiin jo 14 miljoonaa rajapintakutsua päivässä.

Digitrafficin kautta on saatavissa ajantasaista liikennetietoa Suomen tieliikenteestä, rautatieliikenteestä ja meriliikenteestä. Viimeisimpänä palveluun lisättiin muuttuvien liikennemerkkien tiedot, joka kattaa tällä hetkellä 210 muuttuvan nopeusrajoitus- tai varoitusmerkin reaaliaikaisen näyttöinformaation.

Traffic Management Finland julkaisi viime syksynä kuluttajille suunnatun, Digitrafficin dataa hyödyntävän Liikennetilanne-sovelluksen, josta löytyy esimerkiksi tietoa käynnissä olevista tietöistä, liikenteen häiriöistä, painorajoituksista ja talvikunnossapidosta. Lisäksi palvelusta löytyy satojen kelikameroiden kuvat ympäri Suomen sekä tiedot jääteistä, ajokelistä ja merivaroituksista.

Rautatieliikenteen osalta sovelluksessa on asemakohtaisia henkilöliikenteen aikataulu- ja täsmällisyystietoja. Palvelussa voi lisäksi jättää palautetta liikenneväylien kunnosta ja tehdä ilmoituksia liikenteen sujuvuudesta.

Dataan pohjautuvien palveluiden kehittäminen mahdollistaa eri liikennemuotojen yhdistämisen sujuviksi kuljetus- ja matkaketjuiksi.

– Digitraffic-palvelussamme olevan datan käyttö oli viime vuonna selkeässä kasvussa. Tämä kertoo siitä, että liikenteen tiedolle on kysyntää ja liikenteen markkinassa toimivat yritykset kehittävät tällä hetkellä vauhdilla liiketoimintaansa ja myös suoraan kuluttajille suunnattuja palveluitaan, joissa data on keskeisessä roolissa, kertoo ekosysteemi- ja teknologiajohtaja Janne Lautanala Traffic Management Finlandin tiedotteessa.