Kuka seuraa Costelloa? – Vuoden Tamperelainen 2020 on alkanut, katso ehdokkaat ja äänestä!

Vuoden Tamperelainen -äänestys on jälleen alkanut.

Äänestyksen järjestävät Kaupunkilehti Tamperelainen ja Tampere Tunnetuksi ry.

Järjestäjien raadin valitseman 13 ehdokkaan lisäksi kilpailussa pääsee tutusti äänestämään mustaa hevosta eli omaa ehdokastaan.

Kilpailun sääntöjen mukaan ”Vuoden Tamperelainen on henkilö, yhdistys, yritys, seura tai jokin muu taho, joka on vuoden 2019 aikana – ja mahdollisesti pitempäänkin – tehnyt Tamperetta tai tamperelaisuutta tunnetuksi”.

Viime vuonna äänestyksen voitti Popeda-kitaristi Costello Hautamäki Sitä ennen voittajia olivat Kissakahvila Purnauskis ja Patrik Laine

Vuoden Tamperelainen on valittu yhtäjaksoisesti vuodesta 2002 saakka. Ensimmäinen voittaja vuonna 2002 oli Simo Frangén.

Ehdokkaat:

1) Lauri Ala-Myllymäki: Läpimurtokautensa pelannut nuori keskikenttäpelaaja oli tärkeä lenkki, kun Ilves vakiinnutti lopullisesti paluunsa suomalaiselle jalkapallohuipulle.

2) Classic: Suomalaisen salibandyn tiennäyttäjäksi noussut seurayhteisö, jonka miesten joukkue on esittänyt tänä vuonna lähes käsittämätöntä ylivoimaa.

3) Olli Hallikainen: Tuomiorovasti on noussut laajasti kunnioitetuksi tamperelaiseksi yhteiskunta- ja kulttuurivaikuttajaksi, jonka kannanotot kuunnellaan huolellisesti.

4) Venla Harju: Tampereen yliopiston väitöskirjatutkija ja Tampereen Pyrinnön menestyneen naisten joukkueen tähti suunnisti kesällä MM-pronssia.

5) Tuukka Huttunen: Väinö Linnana loistanut tamperelaisen Teatteri Siperian yksi perustaja on noussut kysytyksi näyttelijäksi ja osaavaksi käsikirjoittajaksi omaa polkuaan parrasvalojen sivussa.

6) Hämeenpuiston valot: Yrittäjien aloitteesta lähtenyt idea, joka on muuttanut Hämeenpuiston vetovoimaiseksi eurooppalaiseksi puistokaduksi myös pimeänä vuodenaikana.

7) Kristian Kuusela: Tapparan kapteeni, joka nousi pudotuspelien kaikkien aikojen pistepörssin kärkeen ja teki 36-vuotiaana debyyttinsä jääkiekon MM-kisoissa ja voitti MM-kultaa.

8) Sanna Marin: 34-vuotiaasta Kalevassa asuvasta toisen kauden kansanedustajasta tuli kaikkien aikojen nuorin ja ensimmäinen tamperelainen pääministeri.

9) Heli Niemi: Helin kioskina tunnettua kesäkioskia Tampereen Viialassa lähes 50 vuotta pyörittänyt sitkeä yrittäjä ja viialalainen merkkihenkilö.

10) Iso A: Tammelan rääväsuinen Rivo-Riitta Anitta Ahonen on vakiinnuttanut kovalla työllä ja periksi antamattomuudella paikkansa suomalaisen stand up -komiikan eturivissä

11) Seela Sella: Suomen ehdottomasti tamperelaisin ulkotamperelainen. Rakastettu näyttelijätär, joka jaksaa aina muistuttaa olevansa vain tavallinen Pispalan likka.

12) Topi the Dog: Some-ilmiöksi noussut kissanmaalainen saksanpaimenkoira, jonka elämää jakaa Instagramissa yli 120 000 seuraajaa.

13) Uhana Design: Vuonna 2012 perustettu vaatteistaan ja koruistaan tunnettu muotiliike on noussut tamperelaisen designin uuden aallon keulakuvaksi.

14) Oma ehdokkaasi: Voit halutessasi äänestää Vuoden Tamperelaiseksi 2020 myös omaa ehdokastasi.

Vuoden Tamperelainen 2020

äänestä netissä osoitteessa www.tamperelainen.fi/vuodentamperelainen2020

käy täyttämässä äänestyskuponki ja jätä se Kauppahallissa Pullapuoti Wileniuksesta löytyvään äänestyslaatikkoon

lähetä kuponki tai postikortti, jossa on suosikkisi nimi, osoitteeseen Kaupunkilehti Tamperelainen/Vuoden Tamperelainen, Satakunnankatu 13b, 33100 Tampere.

äänestysaikaa on sunnuntaihin 26. tammikuuta saakka.

kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan 100 euron lahjakortti Tampere Tunnetuksi ry:n jäsenliikkeeseen ja tuotepalkintoja

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut