Iso osa busseista siirtyy loppiaisena keskustassa uudelle reitille – Mikä muuttuu, lue linja linjalta!

Hatanpään valtatiellä alkava ratikkatyömaa ja juna-aikataulujen muutokset vaikuttavat monen linjan palveluun jo huomisesta loppiaisesta lähtien. Aikatauluja on korjattu myös syksyllä toteutuneiden ajoaikojen ja kysynnän perusteella.

Hatanpään valtatie kapenee ratikkatyömaan vuoksi Koskipuiston korttelissa ja vain Hämeenkadun suuntainen ajorata jää käyttöön.

Linjat 2, 4Y, 5, 6, 10, 11, 12, 21, 25, 26, 27, 31, 33, 33Y, 35 ja 50 ajavat Hämeenkadulta Hatanpään valtatielle Aleksanterinkadun kautta. Uusi Hatanpään valtatien suuntainen pysäkki Aleksanterinkatu 0553 tulee Verkatehtaankadun ja Otavalankadun väliseen kortteliin.

Pysäkit Koskipuisto E-G poistuvat käytöstä. Keskustan suuntaiset pysäkit Koskipuisto H-I jäävät käyttöön.

Linjan 1 ajantasauspisteet sekä linjojen 4 ja 9 päätepysäkit siirretään Sorin aukiolle. Linjat eivät käy Koskipuistossa tai Keskustorilla.

Linjojen 40 ja 50 reitti jatketaan Keskustorille. Linja 40 ei pysähdy Koskipuistossa, vaan ajaa Keskustorille suoraan Hämeenkatua.

Linjan 55 reitti lyhenee linja-autoasemalle.

Linjan 85 reitti lyhenee Keskustorille.

Muutokset linja linjalta

Linja 1 Uudet aikataulut sekä reittimuutos Koskipuiston korttelissa. Ajantasauspiste Koskipuisto G0514 poistuu linjalta. Uudet ajantasauspisteet ovat Sorinaukiolla. Pirkkalaan lähdetään Tuomiokirkonkadulta, pysäkiltä Sorinaukio C0576 josta jatketaan Vuolteenkadun kautta Hatanpään valtatielle. Kangasalan Vatialaan lähdetään Suvantokadulta, pysäkiltä Sorinaukio B0574, josta reitti jatkuu Rautatienkatua Itsenäisyydenkadulle. Arki-iltoihin on lisätty vuoroja sekä Pirkkalan että Kangasalan ja Tampereen välille.

Linja 2 Uudet aikataulut sekä reitti- ja pysäkkimuutos Koskipuiston korttelissa. Välipysäkki Koskipuisto E0518 poistuu ja tilalle tulee Aleksanterinkatu0553.

Linja 3 Etelä-Hervannan lähtöaikoja on tasattu lähtemään eri tunneilla samaan aikaan. Näin palvelun käyttö helpottuu. Ei reittimuutoksia.

Linja 4 Uudet aikataulut sekä reitti- ja pysäkkimuutos Koskipuiston korttelissa. Linjan uusi päätepysäkki on Tuomiokirkonkadulla pysäkki Sorinaukio C0576, jonne ajetaan Hatanpään valtatie - Suvantokatu - Tuomiokirkonkatu. Länsi-Hervantaan lähdetään samalta pysäkiltä Tuomiokirkonkatu - Vuolteenkatu - Hatanpään valtatie.

Linja 4Y Uudet aikataulut sekä reitti- ja pysäkkimuutos Koskipuiston korttelissa. Välipysäkki Koskipuisto E0518 poistuu ja tilalle tulee Aleksanterinkatu0553. Lähtöpysäkki Keskustorilla pysyy entisellään.

Linja 5 Reitti- ja pysäkkimuutos Koskipuiston korttelissa. Välipysäkki Koskipuisto F0520 poistuu ja tilalle tulee Aleksanterinkatu0553.

Linja 6 Uudet aikataulut sekä reitti- ja pysäkkimuutos Koskipuiston korttelissa. Välipysäkki Koskipuisto E0518 poistuu ja tilalle tulee Aleksanterinkatu0553.

Linja 8 Sunnuntain vuorot Haukiluomasta klo 04-07 Keskustorille jatkavat linjana 28Y Nurmiin. Näin Länsi-Tampereelta tarjotaan vaihdoton yhteys Itä-Tampereelle. Ei reittimuutoksia. Keskustorin lähtöjä on säädetty muutamilla minuuteilla myöhemmäksi tai aikaisemmaksi kummassakin suunnassa.

Linja 9 Uudet aikataulut sekä reitti- ja pysäkkimuutos Koskipuiston työmaan vuoksi. Välipysäkki Koskipuisto E0518 poistuu. Linjan uusi päätepysäkki on Suvantokadulla, pysäkki Sorinaukio B0574, jonne ajetaan Kalevantie - Vuolteenkatu - Hatanpään valtatie - Suvantokatu. Annalaan lähdetään samalta pysäkiltä Suvantokatu - Rautatienkatu - Kalevantie. Aikataulut on korjattu junien vaihtoyhteyksiin sopiviksi.

Linja 10 Uudet aikataulut sekä reitti- ja pysäkkimuutos Koskipuiston korttelissa. Välipysäkki Koskipuisto F0520 poistuu ja tilalle tulee Aleksanterinkatu0553.

Linja 11 Reitti- ja pysäkkimuutos Koskipuiston korttelissa. Välipysäkki Koskipuisto F0520 poistuu ja tilalle tulee Aleksanterinkatu0553.

Linja 12 Uudet aikataulut sekä reitti- ja pysäkkimuutos Koskipuiston korttelissa. Välipysäkki Koskipuisto F0520 poistuu ja tilalle tulee Aleksanterinkatu0553. Aikatauluja on tasattu kysyntään perustuen. Ruuhka-ajan vuorotarjonta vähenee (vuoroväli 20 min entisen 15 min sijaan) ja keskipäivälle lisätään palvelua (vuoroväli 20 min entisen 30 min sijaan).

Linja 14 Finlaysonin aikatauluja on korjattu kummassakin suunnassa toteutuneita aikoja vastaaviksi. Ei reittimuutoksia.

Linja 17 Aikatauluja on korjattu asiakaspalautteisiin perustuen sekä sopimaan junien vaihtoyhteyksiin. Ei reittimuutoksia.

Linja 20 Aikatauluja on korjattu toteutuneita aikoja vastaaviksi ja junien vaihtoyhteydet huomioiden. Ei reittimuutoksia.

Linja 21 Uudet aikataulut sekä reitti- ja pysäkkimuutos Koskipuiston korttelissa. Välipysäkki Koskipuisto F0520 poistuu ja tilalle tulee Aleksanterinkatu0553. Aikatauluja on korjattu asiakaspalautteisiin perustuen.

Linja 25 Uudet aikataulut sekä reitti- ja pysäkkimuutos Koskipuiston korttelissa. Välipysäkki Koskipuisto E0518 poistuu ja tilalle tulee Aleksanterinkatu0553. Aikatauluja on korjattu toteutuneita aikoja vastaaviksi ja junien vaihtoyhteydet huomioiden.

Linja 26 Reitti- ja pysäkkimuutos Koskipuiston korttelissa. Välipysäkki Koskipuisto F0520 poistuu ja tilalle tulee Aleksanterinkatu0553.

Linja 27 Reitti- ja pysäkkimuutos Koskipuiston korttelissa. Välipysäkki Koskipuisto F0520 poistuu ja tilalle tulee Aleksanterinkatu0553.

Linja 28 Aikatauluja on korjattu toteutuneita aikoja vastaaviksi.

Linja 28Y Sunnuntain vuorot Nurmista klo 04-07 Keskustorille jatkavat linjana 8 Haukiluomaan. Näin Itä-Tampereelta tarjotaan vaihdoton yhteys Länsi-Tampereelle. Pieniä aikataulumuutoksia sunnuntaisin klo 04.30 - 07.30 Keskustorilta Nurmiin. Ei reittimuutoksia.

Linja 29 Aikatauluja on korjattu toteutuneita aikoja vastaaviksi ja asiakaspalautteisiin perustuen.

Linja 31 Uudet aikataulut sekä reitti- ja pysäkkimuutos Koskipuiston korttelissa. Välipysäkki Koskipuisto E0518 poistuu ja tilalle tulee Aleksanterinkatu0553. Aikatauluja on korjattu toteutuneita aikoja vastaaviksi.

Linja 32 Tampellan päätepysäkin nimi on muutettu Ranta-Tampellaksi. Aamun 06.35 vuoroa aikaistettu 5 minuutilla asiakastoiveisiin perustuen.

Linjat 33 ja 33Y Reitti- ja pysäkkimuutos Koskipuiston korttelissa. Välipysäkki Koskipuisto F0520 poistuu ja tilalle tulee Aleksanterinkatu0553.

Linja 35 Reitti- ja pysäkkimuutos Koskipuiston korttelissa. Välipysäkki Koskipuisto F0520 poistuu ja tilalle tulee Aleksanterinkatu0553.

Linja 40 Uudet aikataulut sekä reitti- ja pysäkkimuutos Koskipuiston korttelissa. Reitti jatkuu Hämeenkatua Keskustorille, jossa päätepysäkki on Keskustori M0001. Aikataulut on korjattu toteutuneita aikoja vastaaviksi ja junien vaihtoyhteydet huomioiden.

Linja 42 Aikataulut on korjattu toteutuneita ajoaikoja vastaaviksi.

Linja 45 Uudet aikataulut, jotka on sovitettu linjan 1 muutoksiin. Linjoja ajaa sama bussi, joka vaihtaa linjatunnusta Vatialassa.

Linja 50 Uudet aikataulut sekä reitti- ja pysäkkimuutos Koskipuiston korttelissa. Reitti jatkuu Hämeenkatua Keskustorille, jossa päätepysäkki on Keskustori O0007. Pysäkki Koskipuisto G0514 poistuu ja tilalle tulee Aleksanterinkatu0553. Aikataulut on korjattu toteutuneita ajoaikoja vastaaviksi sekä junien vaihtoyhteydet ja asiakaspalautteet huomioiden.

Linja 55 Uudet aikataulut sekä reitti- ja pysäkkimuutos Koskipuiston työmaan vuoksi. Reitti lyhenee linja-autoasemalle, jossa päätepysäkki on Linja-autoasema0521.

Linja 65 Uudet aikataulut ja pysäkkimuutos Hervannassa. Reitti lyhenee Hervannan valtaväylälle, pysäkeille Hervannan kampus3734/3735. Lyhentynyt ajoaika takaa vaihtoyhteyksiin ehtimisen Nokialla. Aikataulut on korjattu uusia ajoaikoja vastaaviksi.

Linja 70 Uudet aikataulut, joissa on huomioitu junien vaihtoyhteydet ja asiakaspalautteet.

Linja 71 Uudet aikataulut, jotka on korjattu junien vaihtoyhteyksiin sopiviksi.

Linja 72 Uudet aikataulut. Iltapäivän vuorot Nokia, Sammalisto - Tampere lopetetaan kannattamattomina. Iltapäivän lähdöt Tampereelta Nokialle on korjattu asiakaspalautteisiin perustuen. Ei reittimuutoksia.

Linja 73 Uudet aikataulut, jotka on korjattu junien vaihtoyhteyksiin sopiviksi.

Linja 79 Uudet aikataulut, jotka on korjattu junien vaihtoyhteyksiin sopiviksi.

Linja 80 Uudet aikataulut, jotka on korjattu toteutuneita ajoaikoja vastaaviksi, junien vaihtoyhteydet huomioiden.

Linja 81 Uudet aikataulut, jotka on korjattu junien vaihtoyhteyksiin sopiviksi. Arki-illan aikatauluja on muutettu asiakaspalautteisiin perustuen.

Linja 85 Uudet aikataulut sekä reitti- ja pysäkkimuutos Koskipuiston työmaan vuoksi. Reitti lyhenee Keskustorille, jossa päätepysäkki on Aleksis Kiven kadulla Keskustori A0035.

Linja 90 Uudet aikataulut, jotka on korjattu toteutuneita ajoaikoja vastaaviksi.

Linja 95 Uudet aikataulut sekä reitti- ja pysäkkimuutos Koskipuiston työmaan vuoksi. Reitti kulkee kaikilla vuoroilla Rautatienkadun ja Vuolteenkadun kautta.

Linja 115 Uudet aikataulut, jotka on korjattu rautatieaseman vaihtoyhteyksiin sopiviksi.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut