Espoossa iskun kohteeksi joutuneessa kontissa oli yli 150 kiloa kokaiinia

Poliisi pyysi vihjeitä videolle tallentuneista miehistä, joita epäillään törkeästä huumausainerikoksesta. Länsi-Uudenmaan poliisilaitos

Klaus Nurmi

Espoon Karamalmilla joulukuussa takavarikoitu huumausaine on kokaiinia ja sen määrä ylittää 150 kiloa, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisi.

Merikonttiin piilotettu huume-erä paljastui, kun naamioidut ja mustiin pukeutuneet miehet iskivät maanantaina 16. joulukuuta Karapellontiellä toimivan yrityksen lastauslaiturilla kuormaa kuljettaneen miehen kimppuun.

Länsi-Uudenmaan poliisi tiedotti tiistaina, että se on jatkanut törkeän huumausainerikoksen esitutkintaa yhdessä Tullin ja keskusrikospoliisin kanssa.

Esitutkinnassa on vangittuina viisi rikoksesta epäiltyä, joiden osallisuutta tekoon selvitetään edelleen. Vangitut epäillyt ovat Ruotsissa ja Tanskassa asuvia noin 20-30 -vuotiaita miehiä.

Tutkinnassa tullaan tekemään kansainvälistä esitutkinta-syyttäjä -yhteistyötä myös Hollannin viranomaisten sekä Europolin ja Eurojustin kanssa.

Huumeet löytyivät sinetöidystä merikontista, joka oli tullut Algol Chemicals -yhtiön varastolle Vuosaaren satamasta.

Hyökkääjät iskivät varastolle keskellä päivää. Samana iltana poliisi otti miehet kiinni Helsingin Olympiaterminaalissa. Miehet yrittivät poistua maasta ruotsinlaivalla Tukholmaan.

Aiheeseen liittyvää

  1. Espoon naamioryöstäjät olivat ison huumelastin perässä – poliisi haki pakomatkalaiset ruotsinlaivasta
    17.12.2019 10:23

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut