Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Tampere on vaarallisin kaupunki pyöräilijöille ja jalankulkijoille

Suurin osa Tampereella liikenteessä vuosina 2017–2019 kuolleista oli jalankulkijoita tai pyöräilijöitä. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kuolemat muodostivat yhteensä 78 prosenttia kaikista Tampereen tieliikennekuolemista vertailuajanjakson aikana. Tampereen osuus oli selvästi suurempi, kuin muissa suurissa kaupungeissa, kuten Turussa (55 %) ja Helsingissä (50 %).

Asia käy ilmi Tilastokeskuksen liikennonnettomuustilastosta, jonka on taulukoksi koostanut tietoanalyytikko Mika Sutela, joka työskentelee poliisin liikenneturvallisuuskeskuksessa.

– Tampereella liikenteessä viime vuosina menehtyneistä suurin osa on ollut jalankulkijoita ja polkupyöräilijöitä, mutta sen sijaan Kouvolassa ja Lappeenrannassa ei yksikään. Mikä on avain menestykseen? kyselee Sutela Kouvolan ja Lappeenrannan kaupungeilta Twitterissä

Liikennekuolemien määrät ovat suhteellisen pieniä ja samansuuntaisia kaikissa kaupungeissa.Tampereen liikenteessä kuoli vuosina 2017–2019 yhdeksän henkilöä, joista seitsemän oli pyöräilijöitä tai jalankulkijoita. Vastaavasti Turun liikenteessä kuoli vastaavan ajanjakson aikana 11 henkilöä, mutta pyöräilijöitä ja jalankulkijoita näistä oli vain 6.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat Sutela kertoo lehdelle, ettei tilastoista voi vetää lukemien pienuuden vuoksi suuria johtopäätöksiä, mutta arvioi, että katusuunnittelu ja katutyöt ovat saattaneet vaikuttaa onnettomuusmääriin.

– Loukkaantuneiden osalta kaupungit ovat kuitenkin kuta kuinkin samassa järjestyksessä, mikä tukee sitä, ettei taustalla ole vain satunnaisia seikkoja, kertoo Sutela HS:lle.