Tamperelaisen lukijat äänestivät jälleen jalkapallon puolesta – Lauri Ala-Myllymäki on Vuoden Tamperelainen Urheilija 2019!

Vuoden Tamperelainen Urheilija 2019 on nyt selvillä. Verkkoäänestyksenä tuttuun tapaan toteutettu kisa muodostui nopeasti kahden kaupaksi: lopulta kävi niin, että voiton vei tuttuun tapaan jalkapallon edustaja.

Tällä kertaa voitto napsahti Ilveksen edelleen nuorelle ja lahjakkaalle, Veikkausliigassa vuoden 2019 aikana hyvää tulosta tehneelle kymppipaikan pelaajalle. Hän on Lauri Ala-Myllymäki, joka on hionut varsinkin vapaapotkuosaamisensa jäätävään kuntoon. Vaikka Ilves jäikin Veikkausliigassa lopulta ilman mitaleita, iski Ala-Myllymäki kuitenkin 12 maalia kauden aikana.

Ala-Myllymäki suhtautuu omaan voittoonsa hyvillä mielin.

– Kyllä se on hyvä juttu. Kertoo paljon, että ihmiset käyvät äänestämässä, Ala-Myllymäki sanoo.

Mies ei ole ensimmäinen Ilves-hyökkääjä, joka on kilpailun voittanut. Ensimmäiseksi Vuoden Tamperelaiseksi Urheilijaksi valittiin vuonna 2016 tuolloin Ilveksessä pelannut Mikael Soisalo Helsinkiläislähtöisen Soisalon ura on jatkunut sittemmin englantilaisseura Middlesbroughin kautta Belgiaan ja Zulte Waregemiin.

Tehokas kymppipaikan pelaaja kommentoi urasuunnitelmiaan kieli keskellä suuta, rauhallisesti.

– Katsotaan sitten mitä tapahtuu, Ala-Myllymäki sanoo.

Alkavan kauden osalta Ala-Myllymäki toivoo luonnollisesti paitsi itseltään hyviä suorituksia, myös Ilvekseltä. Loppiaisen runsasmaalisen harjoitusottelun perusteella on odotettavissa ainakin letkeätä hyökkäyspeliä.

– Hyvältä pelaaminen näyttää. Nyt on harjoiteltu paljon, ja se näkyy tietysti pelaamisessa. Treeneissä on painotettu pelaamista kokonaisuutena: kun se toimii, tulee tehoja hyökkäyksessäkin, Ala-Myllymäki kuvailee tilannetta.

Vuoden Tamperelainen Urheilija -äänestys on vuosien varrella kääntynyt aina vahvasti jalkapalloilun maailmaan. Vuonna 2016 kilpailun voitti jo mainittu Mikael Soisalo, vuonna 2017 Emmaliina Tulkki ja vuonna 2018 Ilveksen miesten jalkapallon edustusjoukkue.

Vuoden Tamperelainen Urheilija 2019

1. Lauri Ala-Myllymäki, jalkapallo

2. Minetit, joukkue-voimistelu

3. Ida Hulkko, uinti

4. Eemeli Suomi, jääkiekko

5. Reetta Hurske, yleisurheilu

Äänestyksessä annettiin yhteensä 33 368 ääntä.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut