Mikko Rosenlundista vuoden yritysjohtaja – "Johtamisessa tavoitteena on pitää asiat yksinkertaisina ja selkeinä"

Mikko Rosenlund (oik.) jätti paikkansa OP Tampereen toimitusjohtajana Jani Vilpposelle viime vuonna. Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Kauppaneuvos Mikko Rosenlund on valittu Vuoden 2019 yritysjohtajaksi ja kenraaliluutnantti evp. Timo Rotonen Vuoden elinkeinovaikuttajaksi.

Heidät palkittiin pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työstä Pirkanmaan elinkeinoelämän hyväksi.

Tampereen kauppakamari on jakanut julkista kiitosta yritysjohtajille vuodesta 1995 ja elinkeinovaikuttajille vuodesta 2005.

Tampereen Seudun Osuuspankkia vuodesta 2010 vuoteen 2019 johtanut kauppaneuvos Mikko Rosenlund sanoo, että pankinjohtajat ovat palveluammatissa, ja siinä henkilökohtainen vuorovaikutus on tärkeää niin pankin sisällä kuin asiakkaidenkin kanssa.

– Johtamisessa tavoitteena on pitää asiat yksinkertaisina ja selkeinä. Avoimuus ja yhdessä tekeminen ovat tärkeitä, ja tärkeitä ovat myös järkevä ja sujuva asioiden valmistelu ja päätöksenteko. Olen optimisti. Uskon, että aina on vaihtoehtoja.

OP Tampere kasvoi Mikko Rosenlundin aikana merkittäväksi, pitkäjännitteiseksi ja sitoutuneeksi yritysrahoittajaksi varsinkin 2010-luvun alkuvuosina. Myös henkilöasiakaspuolella sen markkinaosuus kasvoi, ja nyt OP on markkinajohtaja.

– Pankin tavoitteena on olla aktiivisesti mukana kehittämässä Tampereen kaupunkiseutua ja Pirkanmaata yhä elinvoimaisemmaksi. Yritystoiminnalla ja yrittäjillä on keskeinen rooli alueen kehityksessä.

– Pirkanmaa on Suomen paras paikka tehdä melkein mitä tahansa. Yhteistyötä on kuitenkin hyvä lisätä eri toimijoiden kesken. Tämä koskee esimerkiksi kauppakamaria, yrittäjäjärjestöä, alueemme kuntia, yrityksiä ja koulutusorganisaatioita. Meidän kannattaa olla entistä ketterämpiä ja avoimempia uusille ajatuksille ja ideoille, jatkaa Rosenlund.

Puolustusvoimat uudisti organisaatioitaan vuonna 2015. Logistiikan toimintoihin haettiin lisää tehokkuutta ja yhtenäisyyttä ja siksi päätettiin yhteen organisaatioon keskittää puolustushaarojen ja johtamisjärjestelmien hankinta sekä tukitoiminnot, kuten materiaalit, tilahallinta ja lääkintäala.

Timo Rotonen oli silloisena Pääesikunnan logistiikkapäällikkönä johtamassa logistiikkalaitoksen suunnittelua, valmistelua ja sijoittumista Tampereelle.

Logistiikkalaitoksen sijaintia arvioitaessa ja alueita vertailtaessa päädyttiin nopeasti esikunnan sekä järjestelmäkeskuksen pääosan sijoittamiseen Tampereelle.

Yrityskumppaneiden osaamisella iso merkitys

– Laitoksen sijoittuminen Tampereelle on luonut monenlaisia ja monen suuntaisia yhteyksiä. Rekrytointi ja yhteydet oppilaitoksiin ovat toimineet mainiosti. Puolustusvoimien hankintojen vaikutus Tampereen ja Pirkanmaan alueen taloudelle on merkittävä. Vastaavasti täällä toimii useita yrityksiä, joiden osaamisella on korvaamaton merkitys maanpuolustukselle.

Nyt koko Logistiikkalaitoksessa on palkattua henkilöstöä noin 2300, heistä noin 700 työskentelee Tampereella. Kaikkiaan toimipisteitä on Suomessa 41 kunnan alueella.

Vuoden yritysjohtaja ja Vuoden elinkeinovaikuttaja palkittiin Tampereen kauppakamarin Pj-Gaalassa.

Samalla jaettiin kunniakirjat merkittävän luottamushenkilöuran kauppakamarissa tehneille. Kunniakirjan saivat Aulis Asikainen, Erika Eischer, Matti Eskola, Titta-Liina Gustafsson, Tero Hassinen, Heikki Ihanamäki, Juha Ikkelä, Pekka Jussila, Tuula Korkeemaa, Ville Korpiluoto, Tuula Laitinen, Elina

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Barbi-tv-gladiaattori Nokialta iloitsee, kun nuoret naiset pitävät kroppansa kunnossa – ”Kun poikkeaa massasta, herättää sekä ihastusta että hieman vihastusta”
 2. OnniBus.com tuplaa liikenteensä, palauttaa myös yhden Tampereen-reitin – "Uskon positiivisen kehityksen jatkuvan"
 3. Laivalla toiseen suuntaan, pyörällä takaisin – Näsijärvelle on tulossa uudenlaisia lähimatkailupaketteja
 4. Tampereen yliopistoon päässeet varmistuneet – Korona lisäsi opiskelemaan pääseviä lähes 200:lla
 5. Koronakevät koetteli: tuntemattomat eivät saaneet halata Eila-mummia – Nyt teatterineuvos saunoo, ui ja nauttii saaressa
 6. Tiede: Päivällä robottien ja ihmisten välisen vuorovaikutuksen tutkija, illalla performanssitaiteilija – Rebekah Rousi, 42, halusi oppia puhumaan suomea ja sen myös teki
 7. Suurpellon ampumisesta epäillyt vangittiin murhasta epäiltyinä – STT: Toisella Helvetin enkelit -taustaa
 8. Saako urheiluvarusteiden haju yökkimään? Syypää ovat mikrobit, joita varusteet kuhisevat – Näin hajuongelmaa voi vähentää
 9. Google Play -kaupassa oli taas haittaohjelma, joka ostelee kännykänomistajan laskuun – Näin suojaudut pahantahtoisilta ohjelmilta
 10. Auttava puhelin -kampanja palaa: Vie vanha kännykkä kierrätykseen, DNA lahjoittaa rahaa köyhien perheiden älylaitteisiin
 11. Hypoteekkiyhdistys: Suomen talouskasvu koronakeväänä historialliseen sukellukseen, mutta ensi vuonna noustaan
 12. Keskusrikospoliisi: Suurpellon ampumisesta epäillyillä vahvoja kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen
 13. Pakina: Mistä tuntee sivistysvaltion? – "Eikö muistomerkkien tuhoaminen ole historian väärentämistä"
 14. Nyt se on selvitetty: mitä Tampereen yrittäjät ovat ammatiltaan? – Katso yrittäjien ammattien top 10
 15. Lukijalta: Eurooppa kaipaa konfederaatiota – "EU kaipaa modernia reformaatiota yhteisvastuun muotoon kääritystä anekaupasta"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Lehdet: Pate Mustajärvi meni naimisiin
 2. Tampereelle uusi luonnonsuojelualue – Tampereen kaupunki saa yli 11 hehtaarin alueen rauhoittamisesta 79 000 euroa
 3. Tampere saa maisemasillan – Autoilta jo neljä vuotta sitten vapautunut Näsinsilta on muuttumassa ensi vuonna puistoksi, johon tulee myös korkeuseroja
 4. Koronakevät koetteli: tuntemattomat eivät saaneet halata Eila-mummia – Nyt teatterineuvos saunoo, ui ja nauttii saaressa
 5. Nyt se on selvitetty: mitä Tampereen yrittäjät ovat ammatiltaan? – Katso yrittäjien ammattien top 10
 6. OnniBus.com tuplaa liikenteensä, palauttaa myös yhden Tampereen-reitin – "Uskon positiivisen kehityksen jatkuvan"
 7. Katso kuvat: TPV kohtasi JVG:n – Tamperelaiset futistytöt kokivat jymy-yllätyksen Helsinki Cupin avauksessa
 8. Lukijaraati: Sanna Marinin suosio hurjissa lukemissa – Joka kolmas antoi kympin
 9. Matkustusrajoitusten purkaminen näkyy jo – Poliisilta 6 euron arvoinen säästövinkki
 10. Laivalla toiseen suuntaan, pyörällä takaisin – Näsijärvelle on tulossa uudenlaisia lähimatkailupaketteja
 11. Wellnessmalli-kisan tamperelaisfinalisti Salli Leppäkoski: ”Pyrin toiminnallani rohkaisemaan kaikkia seuraamaan unelmiaan”
 12. Tampereen yliopistoon päässeet varmistuneet – Korona lisäsi opiskelemaan pääseviä lähes 200:lla
 13. Moottoripyöräilijä ajoi 143 km/h Teiskontiellä
 14. Oliko siitä mitään hyötyä? Tuleeko siitä melua, pölyä ja päästöjä? – Rantatunnelin vaikutuksista kattava kysely
 15. Pakina: Mistä tuntee sivistysvaltion? – "Eikö muistomerkkien tuhoaminen ole historian väärentämistä"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.