Mikko Rosenlundista vuoden yritysjohtaja – "Johtamisessa tavoitteena on pitää asiat yksinkertaisina ja selkeinä"

Mikko Rosenlund (oik.) jätti paikkansa OP Tampereen toimitusjohtajana Jani Vilpposelle viime vuonna. Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Kauppaneuvos Mikko Rosenlund on valittu Vuoden 2019 yritysjohtajaksi ja kenraaliluutnantti evp. Timo Rotonen Vuoden elinkeinovaikuttajaksi.

Heidät palkittiin pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työstä Pirkanmaan elinkeinoelämän hyväksi.

Tampereen kauppakamari on jakanut julkista kiitosta yritysjohtajille vuodesta 1995 ja elinkeinovaikuttajille vuodesta 2005.

Tampereen Seudun Osuuspankkia vuodesta 2010 vuoteen 2019 johtanut kauppaneuvos Mikko Rosenlund sanoo, että pankinjohtajat ovat palveluammatissa, ja siinä henkilökohtainen vuorovaikutus on tärkeää niin pankin sisällä kuin asiakkaidenkin kanssa.

– Johtamisessa tavoitteena on pitää asiat yksinkertaisina ja selkeinä. Avoimuus ja yhdessä tekeminen ovat tärkeitä, ja tärkeitä ovat myös järkevä ja sujuva asioiden valmistelu ja päätöksenteko. Olen optimisti. Uskon, että aina on vaihtoehtoja.

OP Tampere kasvoi Mikko Rosenlundin aikana merkittäväksi, pitkäjännitteiseksi ja sitoutuneeksi yritysrahoittajaksi varsinkin 2010-luvun alkuvuosina. Myös henkilöasiakaspuolella sen markkinaosuus kasvoi, ja nyt OP on markkinajohtaja.

– Pankin tavoitteena on olla aktiivisesti mukana kehittämässä Tampereen kaupunkiseutua ja Pirkanmaata yhä elinvoimaisemmaksi. Yritystoiminnalla ja yrittäjillä on keskeinen rooli alueen kehityksessä.

– Pirkanmaa on Suomen paras paikka tehdä melkein mitä tahansa. Yhteistyötä on kuitenkin hyvä lisätä eri toimijoiden kesken. Tämä koskee esimerkiksi kauppakamaria, yrittäjäjärjestöä, alueemme kuntia, yrityksiä ja koulutusorganisaatioita. Meidän kannattaa olla entistä ketterämpiä ja avoimempia uusille ajatuksille ja ideoille, jatkaa Rosenlund.

Puolustusvoimat uudisti organisaatioitaan vuonna 2015. Logistiikan toimintoihin haettiin lisää tehokkuutta ja yhtenäisyyttä ja siksi päätettiin yhteen organisaatioon keskittää puolustushaarojen ja johtamisjärjestelmien hankinta sekä tukitoiminnot, kuten materiaalit, tilahallinta ja lääkintäala.

Timo Rotonen oli silloisena Pääesikunnan logistiikkapäällikkönä johtamassa logistiikkalaitoksen suunnittelua, valmistelua ja sijoittumista Tampereelle.

Logistiikkalaitoksen sijaintia arvioitaessa ja alueita vertailtaessa päädyttiin nopeasti esikunnan sekä järjestelmäkeskuksen pääosan sijoittamiseen Tampereelle.

Yrityskumppaneiden osaamisella iso merkitys

– Laitoksen sijoittuminen Tampereelle on luonut monenlaisia ja monen suuntaisia yhteyksiä. Rekrytointi ja yhteydet oppilaitoksiin ovat toimineet mainiosti. Puolustusvoimien hankintojen vaikutus Tampereen ja Pirkanmaan alueen taloudelle on merkittävä. Vastaavasti täällä toimii useita yrityksiä, joiden osaamisella on korvaamaton merkitys maanpuolustukselle.

Nyt koko Logistiikkalaitoksessa on palkattua henkilöstöä noin 2300, heistä noin 700 työskentelee Tampereella. Kaikkiaan toimipisteitä on Suomessa 41 kunnan alueella.

Vuoden yritysjohtaja ja Vuoden elinkeinovaikuttaja palkittiin Tampereen kauppakamarin Pj-Gaalassa.

Samalla jaettiin kunniakirjat merkittävän luottamushenkilöuran kauppakamarissa tehneille. Kunniakirjan saivat Aulis Asikainen, Erika Eischer, Matti Eskola, Titta-Liina Gustafsson, Tero Hassinen, Heikki Ihanamäki, Juha Ikkelä, Pekka Jussila, Tuula Korkeemaa, Ville Korpiluoto, Tuula Laitinen, Elina

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 2. Venäläislehti antaa tylyn arvion tamperelaisesta KHL-kiekkoilijasta – Aituri Lotta Haralan avomiestä kuvataan "historian huonoimpiin lukeutuvaksi ulkomaalaishankinnaksi"
 3. Pirkkalan Partolaan avautui uusi McDonald`s – Yrittäjänä pikaruokaketjun toisen polven konkari
 4. Pirkkalan suuntaan kulkeva ratikka saa eniten kannatusta – seuturatikkakyselyssä vastaajat vetivät kotiinpäin
 5. Polkujuoksu on Tampereellakin jo niin suosittua, että ihmiset haluavat kilpailureiteille vaikka yksin – "Poluilla ja luonnossa voi rauhoittua"
 6. Autoilija ja hirvi törmäsivät Tampereen Leinolassa
 7. "Meidän toimitusjohtajalla on varmaan joku kristallipallo kotona" – tamperelaisravintola varautui koronakesään jo ennen kuin siitä tiedettiin
 8. Pirkanmaalaisessa koripalloilussa tapahtui varsinainen siirtosensaatio: Pyrinnön kapteeni vaihtaa maisemaa Nokialle
 9. VR rekrytoi Tampereen Ratikkaan 65 ensimmäistä kuljettajaa – Tiedotustilaisuus lähetetään tiistaina kello 16
 10. Entinen Tappara-patukka Tuukka Mäntylä ryhtyi legendaarisen kalakioskin veturiksi – "Jos en olisi voinut tai osannut taklata, hyötyni joukkueelle olisi ollut aika nimellinen"
 11. Mihin annan luvan, kun hyväksyn evästeiden käytön tällä sivustolla – ja miksi evästeistä täytyy kysyä
 12. Poliisin epäily: Kahden teinin Snapchat-riita johti 200 nuoren joukkorähinään – "Olivat vetäneet toisiaan tukasta"
 13. Tampere-talossa fiilistellään tänä kesänä keikkatunnelmaa kuvien välityksellä – Sorsapuistossa muumihahmot tervehtivät kävijöitä
 14. Pääkirjoitus: Rajoitusten purku on helpotus
 15. Pitkän linjan Tappara-toimitusjohtaja sai kansainvälisen tunnustuspalkinnon – Mikko Leinoselle ensimmäinen eurooppalaisen seurajääkiekon johtajuuspalkinto

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.