Tampere Filharmonia ottaa Sipe Santapukin käsittelyyn – Ukkonen korvaa Merikuvia

Tampere Filharmonian perjantaina 3. huhtikuuta esitettävän Tampere Biennale -konsertin ohjelmisto muuttuu.

Uuno Klamin teos Merikuvia orkesterille poistuu ohjelmasta ja sen korvaa Sipe Santapukin sinfoninen runo Ukkonen.

Rockyhtye Apulannan rumpalina tunnettu Santapukki luonnehti orkesteriteostaan Helsingin Sanomissa taannoin seuraavasti:

– Yritin tehdä sellaista musiikkia, joka koskettaisi. Että löytyisi sellaiset nuotit ja melodiapätkät, jotka tuntuisivat ilman tekstiäkin sykähdyttäviltä, Santapukki kertoo.

Muut konsertissa kuultavat teokset ovat Ville Raasakan (s. 1977) Black cloud, under ground, Usko Meriläisen (1930–2004) Kitarakonsertto ja kantaesityksensä saava Sanna Ahvenjärven (s. 1972) ja Tapio Lappalaisen (s. 1973) Water, joka on Tampere Filharmonian tilausteos.

Konsertin johtaa nopeasti kapellimestarimaailman keskiöön kivunnut Taavi Oramo, joka tunnetaan myös laulajana ja elektronisen musiikin tekijänä.

– Konsertissa kuullaan neljä täysin erilaista teosta, joten odotan siitä modernin musiikin monimuotoisuuden juhlaa, Oramo pohtii.

– Ohjelman kantava ajatus on luonto ja sen eri elementit. Teoksia määrittelee niiden harvinaisuus ja sävellystyylien erilaisuus, Tampere Filharmonian intendentti Juha Ahonen kertoo.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut