Kanarialintujen mallasjuomaa pannaan Tampereella – Norwich-legendat tyytyväisinä: "Uskon, että fanit lähtevät kokeilemaan sitä"

Adam Drury, Veikko Sorvaniemi, Tuomas Pere ja Grant Holt kolistivat tölkkejä yhteistyön merkiksi. Joonas Alanne

Joonas Alanne

Keltavihreät kanarialinnut ovat sulattaneet suomalaisten jalkapallofanien sydämet. Englantilainen Valioliigaseura Norwich on ottanut kaiken ilon irti tähtipelaajastaan Teemu Pukista ja lähtenyt avoimin mielin markkinoimaan brändiään Suomessa.

Taustalla on i2-markkinointiyhtiö, joka edustaa Norwichia sen kumppanuusasioissa Suomessa. Sen yhteysjohtaja Pasi Ikkala kertoo, ettei niissäkään hommissa ihan joka päivä saa puhelua Valioliiga-joukkueelta.

– Norwichissa on huomattu, että heillä valtavasti some-seuraajia Suomesta. Pelipaitoja on myyty tänne järkyttäviä määriä, ja seura haistoi jo aikaisessa vaiheessa, että tässä voisi olla jotain, pohtii Ikkala.

Yksi Norwichin markkinointisuunnista on ollut suomalainen Norwich-olut. Sen tekijäksi valikoitui Pyynikin käsityöläispanimo, joka oli Ikkalalle entuudestaan tuttu yritys. Hän sanoo ihailleensa yrityksen ketteryyttä ja valinneensa sen, koska uskoi tuotteen näin päätyvän mahdollisimman nopeasti kauppojen hyllyille.

– Norwichilla ei ollut hirveästi ehtoja siihen, millaista sen oluen kuuluu olla. Heidän vinkkelistään tärkeintä oli, että se myy. Tölkkejä koskevat raamit olivat paljon tiukempia. Yksi niistä oli se, että tölkissä ei saa näkyä pelkkää Pukkia, jotta sitä voidaan markkinoida Norwich-oluena. Pelaajia piti olla vähintään kolme, kertoo Ikkala.

Käsityöläispanimon olutmestari Tuomas Pere kuvailee Norwich-olutta ”brittiläiseksi, juotavaksi futiskaljaksi”.

– Ei mitään kauhean vaikeaa tai vahvaa. Ipa on perinteinen englantilainen olut ja sopii futikseen, sanoo Pere.

Olutmestari pitää huikeana sitä, että Englannin pääsarjatasolla pelaava jalkapalloseura lähtee yhteistyöhön suomalaisen panimon kanssa. Hän tunnustautuu isoksi jalkapallofaniksi.

– Norwichin matseja on tullut innokkaasti katseltua. Kotona taloyhtiön perheet kokoontuvat meidän asuntoon katsomaan pelejä, kertoo Pere.

Paikalla yhteistyön aloittamisen tiedotustilaisuudessa on myös kaksi entistä Norwich-pelaajalegendaa. Grant Holt ja Adam Drury pääsevät heti nauttimaan suomalaisesta vieraanvaraisuudesta, kun Pere tarjoaa heille kylmät oluet.

Vaikka Norwich-olutta ei ihan vielä päästäkään maistelemaan, vaikuttaa palkittu Mosaic-lager kelpaavan pelaajille paremmin kuin hyvin. Sen perusteella myös Norwich-ipan menestykseen uskotaan.

– Uskon, että Norwich-fanit lähtevät kokeilemaan sitä. Iso-Britannian olutkulttuuri on aika laaja ja markkinat avoimet, joten kyllä tämän pitäisi löytää paikkansa, sanoo nykyään Norwichin akatemiavalmentajana työskentelevä Grant Holt.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut