Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni: Pelastetaan Tammelantori

Monista kuntalaisista tuntuu siltä kuin kaupunki olisi unohtanut asukkaansa. Heidän mielestään kaupungin johtotähtenä tuntuu nykyään olevan ilmastonmuutos ja sen torjuminen, hinnalla millä hyvänsä. Nyt tulilinjalle on joutunut Tammelantori ja sen ympärillä oleva katuverkosto parkkipaikkoineen.

Tamperelainen kertoi 15. tammikuuta, että kaupunki aikoo poistaa 50 parkkiruutua Tammelantorin liepeiltä.

Nyt on aika kuunnella torikävijöitä, että pahin ei tapahtuisi.

Miksi ihmiset tulevat torille? Monestakin syystä. Se on tavallisen ihmisen arjen kohtaamispaikka. Myyntipöydät notkuvat kauden parhaita antimia. Moni lapsi muistaa koko elämänsä ajan perheen torikäynnit aurinkoisina kesäpäivinä – ja siellä syödyt jäätelötötteröt.

Torilla käynti on eläkeläiselle päivän kohokohta ja henkireikä. Monelle ikäihmiselle torivierailu saattaa olla päivän ainoa kontakti toiseen ihmiseen. Saa kertoa kuulumiset, kehua esillä olevia tuotteita, ja kertoa miten itsellä on päivä mennyt.

Sanalla sanoen, saa kokea olevansa osa torielämää.

On täyttä realismin puutetta kuvitella, että Tammelantori pysyy vireänä jos autoilua vaikeutetaan. Tori vetää kävijöitä laajalta alueelta. Harva tulee hakemaan torilta marjalaatikoita ratikalla tai kävellen.

Vähennä asiakasmäärää 30 prosenttia vaikeuttamalla autoilua. Saat tulokseksi toriyrittäjän, joka ei enää pysty maksamaan itselleen palkkaa, saati työllistämään muita.

Torin autioituminen on sääli ihan senkin vuoksi, että työpaikka torilla on ollut monelle nuorelle ensimmäinen kosketus työelämään ja mahdollisuus itse ansaittuihin rahoihin.

Kymmenen vuotta politiikassa mukana olleena syy nykykehitykselle on mielestäni selvä.

Moni puolue ajaa lihansyönnin, autolla ajamisen tai maidon juomisen vähentämistä, vaikeuttamista tai lopettamista, koska niiden mielestä se on ainoa tapa pelastaa maapallo ja torjua ilmastonmuutosta.

Olen itse mukana perussuomalaisissa siksi, koska se tuntuu olevan ainoa puolue, joka ymmärtää tavallisen ihmisen elämän valintoja ja arjen realismia.

Lassi Kaleva

Kirjoittaja on Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja.