Härmälän Vähäjärveen laituri – Uimaan ei kannata lähteä

Petteri Mäkinen

Tampereen messu- ja urheilukeskuksen takana sijaitsevan Härmälän Vähäjärven ympäristöä on kunnostettu.

Sen rantaan on rakennettu katselulaituri.

Uimaan laiturilta ei kannata lähteä, koska järvessä on vain alle metri vettä.

Laituria ja sinne johtavaa polkua rakennettaessa on ajateltu heikommin liikkuvia. Polku on tasoitettu sorastamalla ja laiturille nousu viistetty niin, että sille voi kulkea esimerkiksi lastenvaunuilla tai rollaattorilla.

Tasaiseksi on sorastettu myös laiturin ohi johtava metsäpolku, joka lähtee Pilotinkadun jatkeena olevalta kevyenliikenteenväylältä.

Vähäjärvi ympäristöineen on yksi Tampereen neljästä lintujärvestä. Lampea ympäröi tiheä, koivuvaltainen rantametsä ja pensaikkoinen luhtasuo. Kesäaikaan rantaluhdilta ja pensaikoista voi kuulla satakieliä, kultarintoja ja viitakerttusia. Lammessa elää puolestaan suojeltu viitasammakko.

Rehevän lintujärven ja sen ranta-alueiden suojelemiseksi Tampereen kaupunki suunnittelee Vähäjärven rauhoittamista luonnonsuojelualueeksi.

Vähäjärven ympäristön uudistuksista vastasivat Tampereen kaupungin ympäristönsuojeluyksikkö sekä rakentamisen ja kunnossapidon yksikkö.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.