Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Autoala: Koti on hybridiautojen käytetyin latauspiste – 53 prosenttia kilometreistä ajetaan sähköllä

Autoala on selvittänyt yhteisvoimin ladattavien autojen käyttö- ja lataustapoja.

Kyselyyn poimittiin satunnaisesti 5 000 ladattavan auton haltijaa Traficomin liikenneasioiden rekisteristä.

Loka–marraskuun aikana tehdyn kyselyn vastausprosentti oli 44.

Kyselyssä selvisi autoalan mukaan ensinnäkin se, että sähköautot hankitaan useimmin moniautoisiin talouksiin. Yleensä käytössä on jo toinen, bensiinikäyttöinen auto.

Lähes puolet ladattavista autoista hankitaankin työsuhdeautoiksi.

Vastauksista selvisi myös, että 53 prosenttia ladattavien hybridien ajokilometreistä ajetaan sähköllä. Pääosin ajokilometrejä kertyy taajama-ajossa.

Autoja ladataan eniten kotona, ja usein myös työpaikalla. Julkisia latauspisteitä vastaajat kertoivat käyttävänsä harvoin.

Suurimmalle osalle kotilataus ja lataaminen työpaikalla riittää päivittäisiin ajoihin.

Lähes 85 prosenttia vastaajista lataa autoaan kotona vähintään kolmesti viikossa. Kyselyn perusteella noin kaksi kolmasosaa ladattavien autojen haltijoista asuu omakotitalossa.

Työpaikalla autonsa lataa säännöllisesti lähes kolmannes ladattavien hybridien haltijoista ja noin viidennes täyssähköauton haltijoista.

Täyssähköautoilla vähintään kolme kertaa viikossa lataavien osuus oli noin 60 prosenttia.

Ladattavien hybridien toimintamatka sähköllä on käyttäjien arvion mukaan keskimäärin 30–40 kilometriä vuodenajasta ja ajoympäristöstä riippuen.

Autoalan Tiedotuskeskus huomauttaa tiedotteessaan, että uusimpien, vuosina 2019–2020 markkinoille tulevien, ladattavien hybridien toimintamatkat ovat pääosin jo yli 60 kilometriä.