Uusi vuosi vaihtui pelottavissa merkeissä, kun nuoren naisen ovella koputettiin teräaseen kanssa – Syyttäjä vaatii kahdelle miehelle sakkorangaistuksia

Pyynikin näkötornin kahvilan omaisuutta yli 300 000 euron edestä kavaltanut mies tuomittiin lähes kahdeksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen. Tutkinnassa selvisi, että miehen historiaan mahtui todella runsas määrä pelivelkoja. Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Kihlakunnansyyttäjä Kati Alkula-Kovanen vaatii kahdelle miehelle sakkorangaistuksia kotirauhan rikkomisesta.

Tapaus ajoittuu vuoden viimeiseen päivään ja vuoteen 2018, kun kaksikko meni kolmannen henkilön, nuoren naisen, asunnolle. Heitä oli kielletty menemästä asunnolle. Kiellosta huolimatta kaksikko meni koputtelemaan asunnon ovia ja ikkunoita. Nainen oli havainnut toisella heistä teräaseen mukanaan. Nainen ei ollut avannut ovea, ja oli pyytänyt viestein heitä poistumaan paikalta. Kaksikko ei ollut muilla tavoin pyrkinyt asuntoon sisälle.

Poliisi tavoitti kaksikon henkilöautosta naisen talon pihamaalta tullessaan paikalle. Toinen tekijöistä oli tekohetkellä alle 18-vuotias.

Poliisipartio takavarikoi miesten autosta Mora-puukon. Poliisi hävitti sen vähäarvoisena. Todistusaineistona on olemassa myös hätäpuhelu, joka kesti kahdeksan minuutin ajan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.