Kaplan nousee Kanavakortteliin – Uuteen taloon on tulossa yhteiskäyttöauto, lattiaviilennys, pakettilokerikko nettiostoksille ja avantosauna

Kaplanin asunnoista avautuu näkymä joko Näsijärvelle tai uudelle Ranta-Tampellan kanavalle päin Skanska

Petteri Mäkinen

Skanska ottaa Ranta-Tampellan asuinalueelle rakentuvassa As Oy Ranta-Tampellan Kaplanissa ensimmäisenä toimijana Suomessa käyttöön RTS-ympäristöluokituksen myytävässä tuotannossa.

Kaplan on ensimmäinen hanke Skanskan kehittämässä, kolmen talon muodostamassa Ranta-Tampellan kanavakorttelissa.

Rakennustyöt alkavat alustavasti maaliskuussa ja uudet kodit valmistuvat syksyllä 2021.

Skanska hakee Kaplanille kolmen tähden RTS-ympäristöluokitusta. Energiatehokkaan talon katolle asennetaan runsaasti aurinkopaneeleja, joiden tuottamaa sähköä hyödynnetään muun muassa yhteistiloissa ja hississä.

Kaplaniin tulee lämmityskauden ulkopuolella toimiva lattiaviilennysjärjestelmä, jonka kylmäenergia tuotetaan ekologisesti Näsijärvestä kaukokylmällä. Talon kaikki valaisimet ovat led-valaisimia.

Kaplanin julkisivu ja terassirakenteet sekä piha toteutetaan kulutusta kestävistä materiaaleista, kuten tiilestä, maatiilestä ja puukomposiitista. Työmaan aikaisella suojauksella ja laadukkaalla rakentamisella ehkäistään kosteusvaurioita ja sisäilmaongelmia.

Kanavakorttelin kolmen talon yhteisessä autohallissa jokaisella autopaikalla on sähköauton latausmahdollisuus ja asukkaiden käytössä on yhteiskäyttöauto. Pyöräilyä puolestaan tukevat laadukkaat tilat pyörien säilytykselle, pesulle ja huollolle.

– Asunnonostajalle RTS-merkintä kertoo, että talo on rakennettu ympäristö huomioiden ja tulevaisuutta ajatellen, kertoo Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma

RTS-ympäristöluokitus on kehitetty Suomen oloihin ja siinä huomioidaan suomalaiset olosuhteet, lainsäädäntö ja kiinteistökannan monipuolisuus.

Kaplanin yhdeksään kerrokseen tulee yhteensä 52 asuntoa. Kaplanin asunnoista avautuu näkymä joko Näsijärvelle tai uudelle Ranta-Tampellan kanavalle päin.

Asunnot varustetaan lattialämmityksellä ja huoneistokohtaisella ilmanvaihdolla, ja sisäilmaolosuhteita pääsee ohjaamaan Smart-paneelista.

Asukas voi seurata omaa energiankulutustaan reaaliaikaisesti paneelista tai etänä netin kautta.

Verkko-ostokset voi tilata taloyhtiön pakettilokerikkoon, ja autohallista paikan ostettuaan voi pysäköidä mihin tahansa vapaana olevaan ruutuun.

Kanavakorttelin sisäpiha kohoaa kävelykatujen yläpuolelle, suojaan katseilta ja tuulelta. Yhteisöllisyyttä tukevat asukkaiden käytössä olevat yhteiset kokoontumis- ja harrastustilat.

– Kaplanin ensimmäisessä kerroksessa on vilvoitteluterassilla varustettu yhteissauna, ja naapuriin hieman myöhemmin rakentuvasta avantosaunasta pääsee muutamalla askeleella pulahtamaan kanavan virkistävään järviveteen. Keittiöllinen kerhohuone sopii esimerkiksi vierashuoneeksi tai juhlatilaksi. Talon kellariin tulee korttelin yhteinen talovarasto, jossa on runsaasti tilaa harrastusvälineille – esimerkiksi yhteisille SUP-laudoille, joita asukkaat voivat käyttää kanavassa ja Näsijärvellä, kertoo Skanskan yksikönjohtaja Toni Tuomola.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Syyte: Pariskunta toi Espanjasta Suomeen kymmenittäin sairaita koiria ja myi niitä korkealla hinnalla – Syyttäjä vaatii vankeusrangaistuksia
 2. Lautakunta hyväksyi muutokset – näin Nysse-vuoroja karsitaan
 3. Särkänniemi julkisti avauspäivänsä – sisään pääsee vain rajattu määrä asiakkaita kerrallaan
 4. Ylinopeus Kangasalla aloitti tapahtumasarjan, jonka seurauksena 1970-luvulla syntynyt mies vangittiin – Nyt miestä epäillään yhteensä kuudesta rikoksesta
 5. 25 lammasta hoitaa tamperelaisia arvoniittyjä tänä kesänä
 6. Tampereen lasten ja nuorten sairaalan potilaat saivat sähkökäyttöiset leikkiautot – Kulkupeleillä on kilpailukykyinen huippunopeuskin
 7. Tamperelaislähtöinen twerk-tähti teki uuden aluevaltauksen – tältä näyttää Tinzen musiikkivideo
 8. Nyt alkoi uintikesä! – Tampereen uimavesien lämpötiloja sekä levätietoja voi seurata karttapalvelun avulla
 9. Palkittu tamperelainen matematiikanopettaja: "Matematiikasta voi löytää onnistumisen kokemuksia taitotasosta huolimatta"
 10. Pohjois-Hervantaan rakennetaan uutta asumista
 11. Nyt on luvassa kesäterassi myös koirakavereille – G Livelab Tampere avaa kesäkautensa maanantaina
 12. Koronapysähdys oli Astorille peiliinkatsomisen paikka – nyt ravintolasta on puhallettu pölyjä pois
 13. Kangasalan kaupunki jatkaa koronarajoitusten purkamista
 14. Ilves vai Tappara? – IS: Konkarihyökkääjä Petri Kontiola haluaisi pelata kiekkoa Tampereella
 15. Liikuntapaikat avautuvat Tampereella maanantaina – Lue tästä ohjeistus ja tarkemmat käytännöt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.