Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtuustoryhmät samanmielisiä Tammelantorin pysäköintiruuduista: "Tuntuu kohtuuttomalta, että siitä kadun varresta lähtisi viisikymmentä paikkaa"

Pinninkadun katusuunnitelma on herättänyt mielipiteitä myös Tampereen kaupunginvaltuustossa.

Kokoomuksen ryhmäjohtaja Ilkka Sasi kertoo, että Tammelan kehittämisessä pitkäaikainen linja on ollut maanalainen pysäköinti. Paljon puhutulle toriparkille ei ole kuitenkaan asetettu aikataulua.

– Kokoomusta tietenkin kiinnostaa, missä sen asian suhteen mennään, koska se vaikuttaa olennaisesti näihin muihin pysäköintiratkaisuihin. Tavalla tai toisella Tammelassa pitää pysäköintimahdollisuudet turvata, kertoo Sasi.

Myös vihreiden ryhmäjohtaja Olga Haapa-aho huomauttaa, että Pinninkadun katusuunnitelma on aiemmin kytkeytynyt maanalaiseen pysäköintihalliin. Jos toriparkki rakennettaisiin, pysäköintiruuduille kadun varressa ei olisi enää tarvetta.

Hän on kuitenkin sitä mieltä, että nykyisen katusuunnitelman kanssa voitaisiin edetä.

– Paikat eivät ole lähdössä kerralla ja jos jatkossa on tarvetta, maanalainen pysäköinti voi vastata tarpeeseen, mutta ei tätä katusuunnitelmaa kannata kuitenkaan sillä tavalla siihen sitoa, ettei sen kanssa voitaisi nyt mennä eteenpäin, tarkentaa Haapa-aho.

Haapa-aho kokee Pinninkadun ja koko alueen viihtyisyyden kehittämisen tärkeäksi.

– Pinninkadulla voisi olla nykyistä paremmat kevyen liikenteen ratkaisut. Jos aluetta muutettaisiin kokonaisuudessaan viihtyisämmäksi, niin siitä voisi tulla miellyttävämpi ohikulku- ja ajanviettopaikka kaikille, pohtii Haapa-aho.

SDP:n ryhmäjohtaja Pekka Salmi sanoo, ettei valtuustoryhmällä ole mitään varsinaista kantaa mutta kritiikkiä on tullut useilta valtuutetuilta. Hänen oma kantansa on se, että asiassa tulisi löytää yhteinen sävel.

– Tuntuu kohtuuttomalta, että siitä kadun varresta lähtisi viisikymmentä paikkaa. Kun tuota katusuunnitelmaa katsoin, niin mielestäni siinä olisi mahdollisuus löytää kompromissi, sanoo Salmi.

Minkälainen kompromissi?

– Jos tiedät Verstaankadun Tammelan alueella, niin mielestäni siellä on aika mukavasti saatu sitä välikaistaa hyödynnettyä sekä viherrakentamisessa että pysäköinnissä ainakin toisella puolella katua. Siinä on pari pysäköintiruutua, puu, pari pysäköintiruutua ja niin edelleen.

Keskustelu lähti liikkeelle siitä, kun kaupunkilehti Tamperelainen uutisoi, että uuden katusuunnitelman mukaan Pinninkadun pysäköintiruutujen määrä putoaisi jo kuluvan vuoden aikana murto-osaan.

Tällä hetkellä Pinninkadulla on 61 parkkiruutua, mutta suunnitelman toteuttamisen jälkeen niitä olisi enää 11. Työt oli tarkoitus aloittaa keväällä.

Perimmäisenä tarkoituksena katusuunnitelmassa on etelä-pohjoissuuntaan kulkevan Pinninkadun kehittäminen. Suunnitelmassa levennetään jalkakäytäviä ja lisätään yksisuuntaiselle kadulle kahteen suuntaan menevät pyöräilykaistat. Pinninkadulta on suora yhteys Itsenäisyydenkadun raitiotiepysäkille. Lisäksi tien viereen lisätään katupuita viihtyisyyden parantamiseksi.

Tamperelaisen juttu on aiheuttanut runsaasti keskustelua pysäköintipaikkojen puolesta ja vastaan.

Tarkennettu 22.1.2020 kello 9.21 Olga Haapa-ahon kommentteja. Korjattuartikkelin alkua.