Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tammelantorin pysäköintiruudut jäämässä sittenkin paikoilleen – Kaupunki aikoo muuttaa katusuunnitelmaa: "Toistaiseksi on päädytty tälle linjalle"

Kaupungin vanhempi erikoissuunnittelija Mikko Kielo kertoo Tamperelaiselle, että Pinninkadun katusuunnitelmaehdotusta tullaan muuttamaan.

Uudessa suunnitelmaehdotuksessa katua ei kehitettäisi enää kokonaisuutena vaan näillä näkymin muutokset koskisivat vain Itsenäisyydenkadulta Ilmarinkadulle eli Tammelantorin nurkkaan ulottuvaa väliä.

– Toistaiseksi on päädytty tälle linjalle, että toteutettaisiin vain pari kortteliväliä ja pistetään suunnitelma uudelleen nähtäville. Nyt laaditaan uudempi suunnitelma, joka rajoittuu Ilmarinkatuun, sanoo Kielo.

– Tällöin alueelta ei tietenkään jouduttaisi poistamaan niin paljon pysäköintiruutuja kuin alkuperäisessä ehdotuksessa sanottiin. Tarkkoja määriä en vielä tässä vaiheessa pysty kuitenkaan kertomaan.

Keskustelu lähti liikkeelle siitä, kun kaupunkilehti Tamperelainen uutisoi viime viikolla, että uuden katusuunnitelman myötä Pinninkadun pysäköintiruutujen määrä putoaisi jo kuluvan vuoden aikana murto-osaan.

Tällä hetkellä Pinninkadulla on 61 parkkiruutua, mutta suunnitelman toteuttamisen jälkeen niitä olisi enää 11. Työt oli tarkoitus aloittaa keväällä.

Perimmäisenä tarkoituksena katusuunnitelmassa on ollut etelä-pohjoissuuntaan kulkevan Pinninkadun kehittäminen. Suunnitelmassa levennetään jalkakäytäviä ja lisätään yksisuuntaiselle kadulle kahteen suuntaan menevät pyöräilykaistat. Pinninkadulta on suora yhteys Itsenäisyydenkadun raitiotiepysäkille. Lisäksi tien viereen lisätään katupuita viihtyisyyden parantamiseksi.

Tamperelaisen juttu on herättänyt runsaasti keskustelua pysäköintipaikkojen puolesta ja vastaan. Kielon mukaan mediahuomio on näkynyt myös kaupungille tulleiden yhteydenottojen määrässä.

– Virallisia muistutuksia on tullut 8 ja sen lisäksi saimme myös kaikenlaisia muunlaisia yhteydenottoja monelta muultakin suunnalta. Yleisönosastokirjoituksia, sähköposteja, kaikenlaisia, sanoo Kielo.