Tamperelaismies laittoi sanomalehtiä liedelle, jätti levyn päälle ja poistui asunnosta – Seurauksena oli 37 000 euron vahingot

Pyynikin näkötornin kahvilan omaisuutta yli 300 000 euron edestä kavaltanut mies tuomittiin lähes kahdeksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen. Tutkinnassa selvisi, että miehen historiaan mahtui todella runsas määrä pelivelkoja. Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tamperelaismiehelle vaaditaan lyhyttä ehdotonta vankeusrangaistusta tai vaihtoehtoisesti yhdyskuntapalvelua yleisvaaran tuottamuksesta.

Tapaus ajoittuu helmikuulle 2019, jolloin mies on jättänyt vuokra-asunnossaan palavaa materiaalia, muun muassa sanomalehtiä, liedelle, jättänyt levyn päälle ja poistunut asunnostaan. Aluesyyttäjä Olli Sulkonen ei näe asiaa tahallisena, vaan huolimattomuudesta johtuvana menettelynä.

Seurauksena on syttynyt tulipalo, joka on aiheuttanut myös naapureille potentiaalista hengenvaaraa. Savun johdosta kuudelle samassa taloyhtiössä asuneelle henkilölle on aiheutunut sairausoireita. Varsinainen tulipalo rajautui lopulta ainoastaan miehen vuokra-asuntoon.

Miehen menettelystä aiheutui tuntuva vahinko: vahinkojen taloudellinen arvo oli 37 000 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.