Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisfirma tarjoaa palkallista hoitovapaata, jos vanhemmat sairastuvat – "Haluamme herättää keskustelua"

Tamperelaislähtöinen digitalisaation asinatuntijapalveluita tuottava Gofore on ottanut käyttöön sairaiden vanhempien palkallisen hoitovapaan.

Työntekijä voi pitää enintään kahden päivän palkallisen vapaan hoidon järjestämiseen, mikäli hänen vanhempansa sairastuu äkillisesti tai joutuu tapaturman uhriksi.

Työntekijällä on työsopimuslain perusteella oikeus neljän päivä palkalliseen vapaaseen sairastuneen lapsen hoidon järjestämiseen.

Ylimääräinen työsuhde-etu tuli Goforella voimaan vuodenvaihteessa.

– Asiasta oli puhetta ensimmäisen kerran joulukuussa ja otimme sen heti käyttöön. Tämä on toistaiseksi vuoden kestävä kokeilu, kertoo Goforen kestävän kehityksen johtaja Kristiina Härkönen

Härkösen mukaan ruuhkavuodet-käsite tarkoittaa nykyisin yhä useammalle työntekijälle vastuuta lasten lisäksi myös omista vanhemmista. Yhä useammin vanhemmat asuvat myös eri puolella Suomea, joten asioiden järjestämiseen ei pelkkä käynti riitä.

– Työntekijä jaksaa töissä paremmin, kun ei tarvitse huolehtia, onko vanhempien asiat kunnossa.

Vapaan ehdot ovat väljät. Työnantaja ei vaadi sairaan vanhemman hoitovapaasta lääkärintodistuksia. Poissaolosta toivotaan ilmoitusta ennen kaikkea tiimikavereille tai asiakkaille, joiden työhön poissaolo voi vaikuttaa.

– Meillä on fiksua väkeä töissä. En usko, että väärinkäytöksiä tulee.

Mikäli vanhempien asiat eivät tule kahdessa päivässä kuntoon, luvataan Goforella joustavuutta myös mahdollisuudella tehdä etätyötä.

Härkösen mukaan Goforella toivotaan, että työsuhde-etu sitouttaa työntekijöitä ja samalla kirkastaa mielikuvaa työnantajasta.

– Kun työnantaja luottaa työntekijään näin paljon, niin hän haluaa varmasti olla luottamuksen arvoinen. Uskon ja toivon, että tällä on vaikutusta myös yhtiön vetovoimaan rekrytointimarkkinoilla.

Härkösen mukaan päätös työsuhde-edun käyttöönotosta tehtiin niin nopeasti, että yhtiöllä ei ole edes tarkkaa ennustetta siitä, kuinka paljon palkallisia vapaapäiviä sairaiden vanhempien hoitovapaan perusteella käytetään.

Vuonna 2002 perustettu Gofore työllistää yhteensä 588 ihmistä, joista Tampereella työskentelee tällä hetkellä 252. Lähes alusta asti yrityksessä työskennellyt Härkönen aloitti elokuussa uudessa kestävän kehityksen johtajan pestissä.

Tuotantotalouden diplomi-insinöörin mukaan kestävä kehitys ei tarkoita vain ympäristöasioita, vaan myös yhteiskuntavastuuta. Härkösen mukaan työntekijöiden huoli vanhemmistaan pitäisi nostaa laajemmin yhteiskunnalliseen keskusteluun.

– Haluamme näyttää esimerkkiä myös muille työnantajille ja herättää keskustelua niistä paineista, joiden edessä työssäkäyvä väestömme tällä hetkellä huoltosuhteen vääristymisen vuoksi on, linjaa Härkönen.

Viime vuonna yli 64 miljoonan euron liikevaihdon tehneellä Goforella on Suomessa Tampereen lisäksi toimipisteet Helsingissä, Turussa ja Jyväskylässä.