Haukiluomalainen Erik jonotti yli tunnin ajan uuden S-Marketin ovien avautumista – Pääsi sisään aivan ensimmäisenä: "Eikös se ole niinkuin Venäjältä opittu tapa"

Tesoman S-Marketin ensimmäinen asiakas Erik Kamila päätyi juttelemaan toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakon kanssa. Jonottaminen sujui retkituolin ja tyynyn kanssa. Joonas Alanne

Joonas Alanne

Kello yhdeksältä torstaiaamuna Tesoman S-Marketin pihalla käy jo kova kuhina. Nauha leikataan ja uusi kauppa avaa virallisesti ovensa.

Innokkaimmat kaupankävijät ovat olleet paikalla odottamassa ovien avautumista reilun tunnin. Haukiluomalainen eläkeläinen Erik Kamila saapui paikalle jo kello 7.25 varusteinaan retkituoli ja tyyny.

Kamila on jo kokenut avajaisjonottaja. Viime vuoden huhtikuussa hän pääsi ensimmäisenä sisään Tesoman Tokmanniin, kun se avasi ovensa.

Mutta mikä saa miehen heräämään aikaisin aamulla jonottamaan ruokakaupan avajaisiin?

– Eikös se ole niinkuin Venäjältä opittu tapa, että ollaan aina jonossa, lohkaisee Kamila.

Avajaisten myötä Tesoman ruokakauppatilanne muuttuu, sanotaan Pirkanmaan Osuuskaupasta. Tien toisella puolella sijaitsevalla K-Supermarket Westerillä on nyt suora kilpailija. Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja uskoo, että se tulee tuntumaan myös tesomalaisten kukkarossa.

– On tärkeää, että vihdoin viimein Tesoman alueella saadaan hintakilpailua. Tesoma on noin 10 000 ihmisen markkina-alue, jota tämä kauppa palvelee, sanoo toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko

– Uskon, että tesomalaisten ruokakassin hinta tulee laskemaan.

Hän kehuu uuden kaupan sijaintia loistavaksi. S-Marketia on puuhattu Tesomalle vuodesta 2011 lähtien. Sen ohi kulkee kävelyraitti, josta matkustajat tulevat tulevaisuudessa siirtymään Tesoman seisakkeelle.

– Se vähän viivästytti kaavoitusta, kun viranomaiset pohtivat seisakkeen ja raitin vaatimuksia, paljastaa Mäki-Ullakko.

Tesoman S-Market on Pirkanmaan ensimmäinen uuden konseptin S-Market. Mäki-Ullakko kertoo, että kuluvan vuoden aikana ketjun kaikki kaupat tulevat käymään läpi vastaavia muutoksia.

Palveluihin on satsattu. Uuden värimaailman lisäksi kaupasta löytyy muun muassa mehukone ja erikoistuotteita, kuten juustoja ja leipiä.

Varsinaisen avajaisaamun yleisöryntäyksen lisäksi osalla asiakkaista oli mahdollisuus käydä tutustumassa tulevaisuuden S-Marketiin jo aiemmin viikolla. Sisään pääsi 150 kiinnostunutta.

– Se oli yllätys, että asiakkaat olivat jo ennakkoon niin kiinnostuneita uudesta kaupasta. Osa etkoilla käyneistä on käynyt tänä aamuna jo uudelleen, kertoi myymäläpäällikkö Maria Niemi avajaishumun keskellä torstaina.

Hän kertoo hiukan herkistyneensä aamulla ennen seremonioiden alkamista. Esimies piti loppuselostuksen ja tunteet nousivat pintaan.

– Tunsin ylpeyttä tätä työryhmää kohtaan. Aivan upeaa, että ihmiset ovat tulleet tänne avajaisia juhlistamaan. Tämän eteen on tehty kovasti töitä, mutta nyt alkavat varsinaiset hommat. Asiakkaita on jo odotettu, sanoo Niemi.

Aiheeseen liittyvää

  1. Väentungos S-marketin avajaisissa Tesomalla – Asiakkaille jaettiin ruusuja ja kakkua 23.1.2020 11:50
  2. Tesomalla juhlitaan uuden S-marketin avajaisia – Tällainen on ensimmäinen uuden konseptin kauppa 22.1.2020 13:00

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut