Siipiweikot on jälleen kerran Paras Tamperelainen Siipipaikka – ”Kuningasta ei voi päihittää”

Siipiweikot on jälleen ykkönen. Ravintolapäällikkö Jasmin Reiman (kuvassa oikealla), toimitusjohtaja Laura Yli-Houhala ja työntekijä Iina Hietala (kuvassa vasemmalla) ovat äänestyksen tulokseen luonnollisesti erittäin tyytyväisiä. Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Paras Tamperelainen Siipipaikka vuosimallia 2019 on vanha tuttu: Aleksanterinkadun Siipiweikot. Siipiweikot voitti toiseksi tulleen Kehräsaaren Hookin 606 äänen erolla – voittaja keräsi annetuista äänistä 26,3 prosenttia ja toiseksi tullut 20,3 prosenttia.

Kolmanteen sijaan onkin jo eroa: Tuomiokirkonkadun Sticky Wingers keräsi 8,1 prosenttia annetuista äänistä.

– Kuningasta ei voi päihittää, kuuluu yhden Siipiweikkoja äänestäneen perustelu.

– Ehdottomasti paras kastike ja siivet hyviä. Rehuja on paljon vähemmän kuin kilpailijalla, mutta en mä tullut niitä syömäänkään, perustelee toinen.

– Parasta mitä Tampereella saa vaatteet päällä! poimittakoon kolmantena perusteluna.

ToimitusjohtajaLaura Yli-Houhala on luonnollisesti iloinen lopputuloksesta. Hän sanoo, että yritys oli äänestyksen alettua huolissaan siitä, mahtaako keväällä 2019 Tampellaan avattu Juhlatalonkadun Siipiweikot jakaa ääniä ratkaisevasti. Juhlatalonkadun ravintola oli äänestyksen neljäs keräten 5,3 prosenttia annetuista äänistä.

– Tuote on suosittu, mutta sellaista tilannetta ei voi alalla kuitenkaan syntyä että kehittyminen loppuisi. Toimintaa pyritään kehittämään jatkuvasti, ja yhtenä asiana työhyvinvointi ja henkilökunnan jaksaminen on meille erityisen tärkeätä, Yli-Houhala huomauttaa.

Jos työntekijöiden jaksaminen on tärkeää, on sekin tärkeää että asiakkaat saavat ruokarauhan. Tämä koskee myös julkisuudesta tuttuja asiakkaita – useimmiten jääkiekkoilijoita. Kiusaus hyödyntää heitä vaikkapa mainonnassa voisi nousta suureksi.

– Kiekkomiehiä näkyy täällä ympäri vuoden. Kesäisin käyvät enemmän he, jotka pelaavat ulkomailla ja muuten sitten kotoisammat kiekkomiehet, kertoo Aleksanterinkadun Siipiweikkojen ravintolapäällikkö Jasmin Reiman

Hän on tyytyväinen Tampellan ravintolan avausvuoteen.

– Ravintola on auttanut siinä, että asiakaspalvelu toimii entistäkin paremmin. Kun se kehittyy, jää aikaa muun toiminnan ja yhtenä asiana ruokalistan kehittämiseen. Lisäksi viime vuoden aikana käytimme aikaa kastikemyyntiin – sitä tuotetta kun menee vähittäiskaupassa koko ajan enemmän, Yli-Houhala kertaa.

– Tilat riittävät tällä hetkellä ihan hyvin. Toki molemmat ravintolat ovat kooltaan aika jämptejä, mutta myös asiakkaiden vaihtuvuus on nopeaa. Yksittäinen työvuoro on varmasti joskus hyvinkin kiireinen, mutta paniikin tunne ei astu kuvioihin missään vaiheessa.

Viime vuonna kuvioihin astuivat voimakkaasti myös kasvissiivet. Maallikko voisi ajatella, että kukkakaalisiivissä olisi erityisen hyvä kate.

– Meillä on seitansiipiä. Niissä kate on pienempi kuin kanansiivissä, koska ne tehdään meille käsityönä, Yli-Houhala huomauttaa.

Ruuan kuljetuspalvelut ovat herättäneet viime aikoina paljon keskustelua puolesta ja vastaan. Kaikki ravintolat eivät ole niille lämmenneet liian isoksi koetun provisioprosentin takia. Siipiweikoille nämä palvelut ovat sen sijaan keskeisen tärkeitä. Tärkeys korostuu silloin, kun mennään kohti ruuhkaisia ilta-aikoja ja viikonloppuiltojen suosittuja hetkiä.

– Kuljetuspalvelu on myynnin kannalta oikeastaan välttämätöntä. Tampellasta ruokaa menee todella paljon tätä kautta. Lisäksi näiden palvelujen käyttäminen on erityisen helppoa, Yli-Houhala perustelee.

Äänestyksen TOP 10

1) Siipiveikot, Aleksanterinkatu 26,2%

2) Hook 20,3%

3) Sticky Wingers 8,1%

4) Siipiweikot, Tampella 5,3%

5) Speakeasy, Finlayson 4,6%

6) Speakeasy, Insinöörinkatu 3,6%

7) Wanha Tappi 2,5%

8) Kessan Baari 1,8%

9) Jankan Wanha Grilli 1,4%

10) Siipiweräjä 1,1%

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tampereella aloittaa 2 150 uutta ekaluokkalaista – koulutyö alkaa yhteensä 18 200 oppilaalla
 2. Poliisi tutkii Toijalan vesiskootterionnettomuutta – epäilee kuljettajia törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, myös vesijetit luovuttanutta epäillään rikoksesta
 3. Sisä-Suomen poliisin tilastot kertovat: huumausainerikollisuuden määrä kasvoi tuntuvasti alkuvuoden aikana
 4. Hämeenkadulta kaadetuista lehmuksista tuli hittituote uudessa muodossa – "Myös kotiseuturakkaus, yllätyksellisyys ja ekologisuus puhuttelevat"
 5. Katuruokatori Street Food Fiesta on tulossa Hämeenpuistoon – "Koronavirustilanne saattaa vaikuttaa kansainvälisten kojujen määrään"
 6. Pirkanmaalla kaahailtiin maanantaina tuntuvia ylinopeuksia: 155 km/h mittarissa Kaukajärvellä, 170 km/h puolestaan Pirkkalassa
 7. Naisia kiusataan netissä ulkonäöstä, miehiä liikunnasta – "Henkilöitynyttä ja raakaa"
 8. Hämeensillan ajoradan kiveystyöt valmistuivat – seuraavaksi tehdään reunat
 9. Ovi käy jalkapallo-Ilveksessä: Yusif Moussa siirtyy Israelin pääsarjaan – "Ulkomaan hankinta on vaikea toteuttaa"
 10. Asuntosijoittajalle entistä paremmat vuokratuotot Tampereella – keskusta jää jälkeen kakkos- ja kolmosalueista
 11. Tänään rapsahti rahaa monen tilille verottajalta – mitä jos et saanutkaan, vaikka piti?
 12. Tampereen yliopiston tutkimus: Gluteeniton ruokavalio ei täysin palauta keliaakikolla suoliston normaalia toimintaa
 13. Maatilan lämpökeskus tuhoutui tulipalossa Mänttä-Vilppulassa
 14. Tuusulan asuntomessut: Tuusula päihitti Ylöjärven: vuonna 2000 tehty kävijäennätys on edelleen voimassa
 15. Tiede: Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Muistan edelleen, kuinka alle kouluikäisenä pääsin tutkimaan tukkimiehentäitä"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Koronavuoden Nysse-erikoisuus: talviliikenne alkaa kahtena eri päivänä ja päättyy jo vuodenvaihteessa – Näin bussilinjat muuttuvat, lakkautuksiakin tulossa
 2. USU: Apteekkien hyllyt jopa tyhjentyneet kasvomaskeista – Kertakäyttömaskista voi joutua maksamaan pari euroa kappaleelta
 3. Heikki Heinonen selvitti tuulen suunnatkin, kun tuorein vihje Raisa Räisäsen katoamisesta tuli tietoon liittyen Tampereen Hervantajärveen – "Koira haukkui ja veti rantaa kohti..."
 4. Rodeon myynti on edennyt loppusuoralle – Finlaysonin tilasta kamppailee kaksi yritystä
 5. Ruotsalaislehti Aftonbladet kertoi pääministeri Sanna Marinin menneen naimisiin jalkapalloilijan kanssa: nyt vanha TPV-valmentaja kertoo, millainen pelimies Markus Räikkönen oli – "Hän oli tärkeä pelaaja"
 6. Hämeenkadulta kaadetuista lehmuksista tuli hittituote uudessa muodossa – "Myös kotiseuturakkaus, yllätyksellisyys ja ekologisuus puhuttelevat"
 7. Tampereen Seremoniamestari vaihtaa työpaikkaa – Uusi työllistäjä löytyy Hiedanrannasta
 8. Kangasalan puuhamies Jussi Haavisto tuo nyt olympiasoihdun Tampereelle – mutta miten Brother Christmas liittyy asiaan?
 9. Ratikka palaa tällä viikolla Hervantaan – Näin jatketaan: syksyllä alkavat tyyppikokeet ja ratikka pääsee asematunneliin saakka
 10. Katuruokatori Street Food Fiesta on tulossa Hämeenpuistoon – "Koronavirustilanne saattaa vaikuttaa kansainvälisten kojujen määrään"
 11. Poliisi pysäytti perjantai-iltana Tampereella henkilöauton, jonka kuljettajaa oli syytä epäillä päihtyneenä ajamisesta – lopulta ratin takaa löytyi mies, jonka kansallisuudesta tai henkilöllisyydestä ei ole mitään käsitystä
 12. "Peruslippumme maksaa 2,99 euroa" – Uusi halpabussifirma aloittaa liikennöinnin Helsingistä Turkuun
 13. TPV:n kanssa Suomen-mestaruuden 1990-luvulla voittanut Miika Juntunen sai töitä – yrittää nostaa KPV:ta suosta, rekrytointi sai osakseen valtavan julkisen hämmennyksen
 14. Tämä nainen järjestää nyt Tampereelle Tissiflashmobia – "Rinnat eivät ole sukuelimet", huomauttaa Päivi Kokkonen
 15. Lukijalta: Miksi vuokrat nousevat?

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.