Siipiweikot on jälleen kerran Paras Tamperelainen Siipipaikka – ”Kuningasta ei voi päihittää”

Paras Tamperelainen Siipipaikka vuosimallia 2019 on vanha tuttu: Aleksanterinkadun Siipiweikot. Siipiweikot voitti toiseksi tulleen Kehräsaaren Hookin 606 äänen erolla – voittaja keräsi annetuista äänistä 26,3 prosenttia ja toiseksi tullut 20,3 prosenttia.

Kolmanteen sijaan onkin jo eroa: Tuomiokirkonkadun Sticky Wingers keräsi 8,1 prosenttia annetuista äänistä.

– Kuningasta ei voi päihittää, kuuluu yhden Siipiweikkoja äänestäneen perustelu.

– Ehdottomasti paras kastike ja siivet hyviä. Rehuja on paljon vähemmän kuin kilpailijalla, mutta en mä tullut niitä syömäänkään, perustelee toinen.

– Parasta mitä Tampereella saa vaatteet päällä! poimittakoon kolmantena perusteluna.

ToimitusjohtajaLaura Yli-Houhala on luonnollisesti iloinen lopputuloksesta. Hän sanoo, että yritys oli äänestyksen alettua huolissaan siitä, mahtaako keväällä 2019 Tampellaan avattu Juhlatalonkadun Siipiweikot jakaa ääniä ratkaisevasti. Juhlatalonkadun ravintola oli äänestyksen neljäs keräten 5,3 prosenttia annetuista äänistä.

– Tuote on suosittu, mutta sellaista tilannetta ei voi alalla kuitenkaan syntyä että kehittyminen loppuisi. Toimintaa pyritään kehittämään jatkuvasti, ja yhtenä asiana työhyvinvointi ja henkilökunnan jaksaminen on meille erityisen tärkeätä, Yli-Houhala huomauttaa.

Jos työntekijöiden jaksaminen on tärkeää, on sekin tärkeää että asiakkaat saavat ruokarauhan. Tämä koskee myös julkisuudesta tuttuja asiakkaita – useimmiten jääkiekkoilijoita. Kiusaus hyödyntää heitä vaikkapa mainonnassa voisi nousta suureksi.

– Kiekkomiehiä näkyy täällä ympäri vuoden. Kesäisin käyvät enemmän he, jotka pelaavat ulkomailla ja muuten sitten kotoisammat kiekkomiehet, kertoo Aleksanterinkadun Siipiweikkojen ravintolapäällikkö Jasmin Reiman

Hän on tyytyväinen Tampellan ravintolan avausvuoteen.

– Ravintola on auttanut siinä, että asiakaspalvelu toimii entistäkin paremmin. Kun se kehittyy, jää aikaa muun toiminnan ja yhtenä asiana ruokalistan kehittämiseen. Lisäksi viime vuoden aikana käytimme aikaa kastikemyyntiin – sitä tuotetta kun menee vähittäiskaupassa koko ajan enemmän, Yli-Houhala kertaa.

– Tilat riittävät tällä hetkellä ihan hyvin. Toki molemmat ravintolat ovat kooltaan aika jämptejä, mutta myös asiakkaiden vaihtuvuus on nopeaa. Yksittäinen työvuoro on varmasti joskus hyvinkin kiireinen, mutta paniikin tunne ei astu kuvioihin missään vaiheessa.

Viime vuonna kuvioihin astuivat voimakkaasti myös kasvissiivet. Maallikko voisi ajatella, että kukkakaalisiivissä olisi erityisen hyvä kate.

– Meillä on seitansiipiä. Niissä kate on pienempi kuin kanansiivissä, koska ne tehdään meille käsityönä, Yli-Houhala huomauttaa.

Ruuan kuljetuspalvelut ovat herättäneet viime aikoina paljon keskustelua puolesta ja vastaan. Kaikki ravintolat eivät ole niille lämmenneet liian isoksi koetun provisioprosentin takia. Siipiweikoille nämä palvelut ovat sen sijaan keskeisen tärkeitä. Tärkeys korostuu silloin, kun mennään kohti ruuhkaisia ilta-aikoja ja viikonloppuiltojen suosittuja hetkiä.

– Kuljetuspalvelu on myynnin kannalta oikeastaan välttämätöntä. Tampellasta ruokaa menee todella paljon tätä kautta. Lisäksi näiden palvelujen käyttäminen on erityisen helppoa, Yli-Houhala perustelee.

Äänestyksen TOP 10

1) Siipiveikot, Aleksanterinkatu 26,2%

2) Hook 20,3%

3) Sticky Wingers 8,1%

4) Siipiweikot, Tampella 5,3%

5) Speakeasy, Finlayson 4,6%

6) Speakeasy, Insinöörinkatu 3,6%

7) Wanha Tappi 2,5%

8) Kessan Baari 1,8%

9) Jankan Wanha Grilli 1,4%

10) Siipiweräjä 1,1%

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut