Onko Tampereelle tiedossa kenties jo pikapuoliin uusia suurtapahtumajulkistuksia? Perttu Pesän lyhyt, mutta paljonpuhuva vastaus – "Joo"

Perttu Pesä vihjaa vahvasti siihen suuntaan, että Tampereelle on luvassa lisääkin suurkonsertteja, joista jokunen on jo saatettu sopiakin. Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Vuoden alusta työnsä uuden organisaation alla aloittanut Tampereen kaupungin elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen vetovoima ja edunvalvonta -palveluryhmän tapahtumajohtaja Perttu Pesä vastaa lyhyesti, kun häneltä kysyy onko kaupunki kenties sopinut jo uusista suurtuotannoista kaupungin kesäkauteen.

– Joo.

Pesä sanoo, että nyt eletään sellaista vaihetta että maailmantähdet ja suuret viihdenimet varailevat kiertueaikataulujaan jo vuosille 2022 tai jopa 2023. Tästä voisi päätellä, että mahdolliset tulevat julkistukset eivät välttämättä koske alkanutta vuotta.

Pesä ei ole lainkaan huolissaan siitä, miten Tampereen käy kun Helsingin Olympiastadion on jälleen aktiivikäytössä. Eikä mies ole huolissaan Ratinastakaan: taloudelliset suhdanteet ja viihdebisnes ovat sen verran kovassa vedossa, että selvitysten mukaan tapahtumien määrä kautta linjan on vahvassa, moninkertaisessa kasvussa jo seuraavan neljän vuoden aikana.

– Erilaisten tapahtumien yhteenlaskettu taloudellinen vaikutus on tällä hetkellä 1 100 miljardia dollaria, ja on arvioitu että muutaman vuoden päästä se on jo reilusti yli 2 000 miljardia. Tämä ei voi olla näkymättä Suomessakin, Pesä sanoo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut