Valtuutettu vaatii tiukempia sääntöjä sähköpotkulautojen käytölle Tampereella – "Ehdotan , että Tampereen kaupunki aloittaa liikenneministeriön kanssa vuoropuhelun..."

Petteri Mäkinen

Tampereella käytettävillä sähköpotkulaudoille pitäisi sopia selkeät säännöt.

Näin vaatii tänään jätettävässä valtuustoaloitteessaan kaupunginvaltuutettu Aila Dündar-Järvinen (sd.)

Hänen mukaansa keskusteluun pitäisi nostaa ennen sähköpotkulautojen liian suuret nopeudet ja pysäköintikäytännöt.

– Vapaana olevia sähköpotkulautoja seisoo ja makaa erittäin usein ovien ja liikkeiden edessä, keskellä jalkakäytäviä, suojateitä, bussipysäkkejä ja niin edelleen. Erityisesti näkövammaisille, ikäihmisille, lapsille ja vammaisille sähköpotkulaudat muodostavat onnettomuusvaaran. Lisäksi niillä liikutaan liian suurilla nopeuksilla, jotka lisäävät turvattomuutta ja onnettomuusriski kasvaa, kirjoittaa Dündar-Järvinen.

Dündar-Järvinen ehdottaa Tampereen kaupunki aloittaa heti sähköpotkulautayritysten kanssa keskustelut pysäköinnin säännöistä, pysäköinnin valvonnasta ja siitä, miten käyttäjät saadaan pysäköimään sähköpotkulaudat turvallisesti.

Dündar-Järvisen mukaan Tampereella pitäisi seurata tarkasti muun muassa Helsingissä ja eurooppalaisissa suurkaupungeissa käytävää keskustelua sähköpotkulautojen ongelmien ehkäisystä.

– Ehdotan , että Tampereen kaupunki aloittaa liikenneministeriön kanssa vuoropuhelun, miten sähköpotkulautojen kaltaiset uudet liikkumisen muodot tulisi huomioida tieliikennelaissa turvallisen liikkumisen ja pysäköinnin varmistamiseksi kaupungeissa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Sähköpotkulautafirma paljasti Tampereen suosituimmat skuuttireitit – "Tampereella ajettu neljä kertaa päiväntasaajan ympäri"
    10.1.2020 10:28
  2. Tilastokeskus: Sähköpotkulaudoista on ympäristölle enemmän haittaa kuin hyötyä – Lautoja operoiva Tier ilmoittaa muuttuvansa kokonaan hiilineutraaliksi
    21.11.2019 15:40
  3. Tutkimus paljastaa: Sähköpotkulautojen vihreys on falskia puhetta – häviävät jopa busseille
    14.11.2019 8:38

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut